Elérhetőség: Telefonvonalaink villámcsapás miatt, javítás alatt >> Kérjük emailban keress! kérdés esetén <<

06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

Vissza

Kategóriák

Párásító

(50 termék)

Mennyi az ideális hőmérséklet?
Bár egyéntől függ, de sokan nem tudják, hogy az ideális hőmérséklet a szobában 20-21 Celsius fok, a hálóban 18-19, míg egy gyerekszobában a gyerekeknek a 22-23 celsius fok. Ám a levegő hőmérsékleténél sokkal fontosabb a páratartalma, főleg akkor, ha fázósak vagyunk, és a 23-25 fokot szeretjük.
 
A csodálatos páratartalom.
Nem mindenki tudja, de a hőérzetet nagyban befolyásolja a páratartalom. A sivatagban ahol ez nagyon alacsony, a 40 fokot nem érezzük 40 foknak, míg egy esős, nehéz levegőjű nyári estén a 26 fokot sokkal többnek érezzük. A csoda kulcsa a páratartalom. Minél alacsonyabb annál kevésbé érezzük a meleget, és minél magasabb annál jobban. Természetesen van ideális páratartalom is: 40-60% között.
 
Alacsony páratartalom
Ha alacsony a páratartalom az nem csak azért baj, mert hidegebbnek érezzük a meleget, hanem mert sok problémát is okoz: alacsony páratartalom esetén a nyálkahártya irritációja előfordulhat. Száraznak érezzük a szemünket, köhögünk, nem mellesleg szárítja a bőrünket. a levegő párásítása azonban párásítókkal könnyen megoldható.
 
A magas páratartalom
Ha a páratartalom magas (80% feletti értéket mutat) könnyen elszaporodhatnak a gombák a lakásban, kialakulhat a nehéz légzés, és „túl melegnek” érezhetjük a levegőt,a min egy szellőztetés segíthet, vagy a párátlanító készülékek.
 
A párásító készülékek
Többfajta párásító készülék létezik. Melegpárásítók felforralják a vizet, és gőzt juttatnak a levegőbe a hidegpárásítók olyan párásítók amik nem forralják fel a vizet, ezért nem gőzt juttatnak a levegőbe, míg az ultrahangos hidegpárásítók fehér ködfelhőt fújnak ki, mely párásított vizet tartalmaz.
 
A párásító készülékek előnyei

Ha hogy köhög, száraz a szemed, netán furcsállod, hogy 22 fokot mutat a hőmérő ám mégis fázol, netán csak szeretnéd, hogy megfelelő párásságú levegőn komfortosan érezd magad: érdemes párásító berendezést vásárolod. Nem csak a tünetei szűnnek meg hamar, hanem energiát is meg fogsz takarítani, hiszen a megfelelő páratartalmú levegőben az alacsonyabb hőmérsékletet is melegebbnek fogod érezni.

Rendezés:
Rendezés: