06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

Forgalmazott termékeinkkel kapcsolatos kérdésekre próbálunk választ adni ezen az oldalon.

 Mit tegyek, ha Nem tudom milyen kellék szükséges a nyomtatómhoz?

1, A nyomtató kézikönyve tartalmazza a szükséges kellékek típusát, megnevezését.
2, Kiveszed a nyomtatódból a jelenleg benne lévőt és azon általában találsz típusszámot.
3, Rengeteg időt és energiát fektettünk a >>>keresőnkbe<<<, használd azt, csak a géped pontos típusát kell tudnod.

 

Bombabiztos a kellék kereső? 99%-ban igen. Állítjuk, hogy a világ kellék keresőinek TOP3-ba benne van, nagyon sok munka, idő és energia van mögötte, ettől függetlenül előfordulhat emberi tévedés, közel 20.000 géptípus 9.000 kelléke van feldolgozva. Ha bizonytalan vagy nézd meg a gép használati útmutatóját, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot rendelés esetén.

 

Mi az eredeti (OEM) és a ForUse között a különbség? - nyomtatókellék esetében

Egészen pontosan:
OEM = Original Equipment Manufacturers (Eredeti berendezésgyártó)
ForUse = Mindenki más :)

Kicsit pontosabban:
Eredetinek azt nevezzük, amikor a nyomtató saját gyártója által gyártott kellékéről beszélünk. (HP nyomtatóhoz HP által gyártott patron vagy toner) ForUse jelöléssel van minden olyan termék ellátva amit más gyártó készít. Ezek lehetnek utángyártottak vagy felújítottak is. Miután mi egységesen a 3.000 forintot meghaladó ForUse termékekre 3 év garanciát vállalunk, nem teszünk különbséget közöttük, de általánosságban el lehet mondani, hogy a tonerek 90% felújított, a maradék 10% utángyártott, míg a patronok esetében, az egyszerű kivitelük miatt (főleg a külön nyomtatófejjel rendelkezők pl: Canon, Epson) inkább utángyártottak, talán 30%-uk felújított (általában a HP és Lexmark).

Milyen nyomtatót válasszak? - általános tudnivalók vásárlás előtt

Kezdetektől próbáljuk hangsúlyozni, hogy nyomtató vásárlás előtt érdemes körülnézni a kellékanyagok árairól is, mert az olcsóról hamar kiderül, hogy drága!

Tudva levő, hogy a nyomtató gyártók, már régóta nem az eladott nyomtatókból profitálnak, hanem az utána folyamatosan felmerülő kellékanyagok értékesítéséből. Ami tendencia igazából csak akkor, és annak okoz problémát, aki tájékozódás nélkül megveszi a "legolcsóbb" óriásplakátos tintafröcskölőket :)

Szükségünk van rá, használjuk. Nincs is ezzel semmi gond! Egy kis odafigyelést érdemelne a vásárlás előtt, és mindjárt 10 esetenként 100 ezreket spórolhatunk évente.

Nyomtató vásárláskor ne -csak- a nyomtató árát nézzük a címkén, hanem vegyük figyelembe a folyamatosan felmerülő költségeit. Az oldalunkon több száz gyártó közel 13000 nyomtató típusához találni eredeti és utángyártott kellékanyagot (az általa kinyomtatható oldal mennyiségével). Itt könnyen kiszámítható melyik nyomtató milyen gazdaságosan fog üzemelni.

Technikai összehasonlítás

Mátrix: Sokak szerint elavult, pedig nem így van! Sok helyen használnak a mai napig mátrix nyomtatót, ahol a minőség nem túlzottan fontos, viszont a mennyiség és gazdaságosság igen! Számlák nagy mennyiségben nyomtatása, könyvelők, raktárkészletek, főkönyvi kivonatok..
Sebessége: Nagyon gyors
Minősége: Elfogadható (csak szövegnyomtatáshoz)
Terhelhetőség: akár 10-100.000/hó
Kellékanyag ára: (Nagyon olcsó)
Utángyártott kellékanyag: kapható szinte mindhez (néhány száz forint)

Tintasugaras: Talán a legelterjedtebb, sokoldalú falhasználhatósága miatt. Használható szöveg, kép, fénykép nyomtatáshoz. Sajnos gazdaságosnak nem mondható, de megfizethető az ára és tökéletes a minőségbe! Kis irodai, vagy otthoni használatra ezt ajánljuk. Otthoni fotó nyomtatáshoz, levelek, házi feladatok, prezentációk elkészítéséhez kiváló.
Sebessége: Elfogadható (8-25 oldal/perc)
Minősége: Kiváló
Terhelhetőség: akár 500-2500/hó
Kellékanyag ára: (A jól választott nyomtatóhoz olcsó, de nagyon borsos is lehet!)
Utángyártott kellékanyag: kapható szinte mindhez (néhány száz forinttól, néhány ezerig)

Mono Lézernyomtató: Fekete-fehér nyomtatáshoz, gyors, gazdaságos, minőségi. Ahol már a tintasugaras nem gazdaságos, de nincsen szükség színes nyomtatásra. Számlázás, szórólapok, árlisták, levelek leginkább a felhasználási területe.
Sebessége: Gyors (15-40 oldal/perc)
Minősége: Kiváló
Terhelhetőség: akár 200-20.000/hó
Kellékanyag ára: (A nyomtatható oldalak számával összevetve gazdaságos)
Utángyártott kellékanyag: kapható szinte mindhez (általában az eredeti töredékéért)

Színes Lézernyomtató: Ma már ez is a megfizethető kategóriába tartozik, néhány tízezer forinttól elérhető. Ahol a tintasugaras nyomtatás már drága, de szükség van a színesben nyomtatásra is. Gyors, gazdaságos, de fénykép minőséget ne várjunk tőle, nem is arra van kitalálva! Brosúrákhoz, szórólaphoz, igényesebb levelekhez, névjegykártyákhoz, kiváló! Itt nagyon érdemes odafigyelni a kellékanyag ára és a vele kinyomtatható oldalak számára! A kellékanyag cseréje ugyanannyiba (vagy sokszor többe is) kerül, mint maga a nyomtató! Ezzel, ha számolunk előre nem ér meglepetés. A lapköltsége így is töredéke a tintasugaras nyomtatókhoz viszonyítva, de egyszerre "több oldalra elegendő" kelléket vagyunk kénytelenek megvásárolni. Egy egy toner 1-8.000 oldalra elegendő.
Sebessége: Elfogadható (4-20 oldal/perc)
Minősége: Megfelelő
Terhelhetőség: akár 2.000-20.000/hó
Kellékanyag ára: (A nyomtatható oldalak számával összevetve gazdaságos)
Utángyártott kellékanyag: egyre több típushoz kapható

Szilárd tintás nyomtató: Az ára az első ami szembetűnik. Bizony nem otthoni felhasználásra való még manapság. Viszont, ha a minőség, sebesség, megbízgatóság, sokoldalúság, olcsó lapköltség számít, akkor ez a legjobb választás! Minősége akár a fotónyomtatókkal vetekszik, sebességben bármely nagy géppel felveszi a versenyt. Nincs "majdnem kiürült" festékkazetta, (az utolsó lapot is ugyanolyan telítettséggel nyomja, mint az elsőt) Maga a gép, már az elérhető kategóriába tartozik, de csak akkor érdemes befektetni egy ilyenbe, ha valóban ki is tudják használni.
Sebessége: Nagyon gyors (30-50 oldal/perc) színesben is.
Minősége: Kiváló
Terhelhetőség: akár 60.000-180.000/hó (!)
Kellékanyag ára: (A nyomtatható oldalak számával -színesben is- összevetve gazdaságos)

Még néhány fontos szösszenet nyomtató vásárláshoz
A nyomtatókhoz szinte kivétel nélkül úgynevezett demó kellék van mellékelve! Ezzel általában a fele vagy negyede mennyiséget tudjuk kinyomtatni, mint a később vásárolható kellékkel.

Minden nyomtatógyártó kispórolja a csomagolásból az USB kábelt. (ára kb 500ft), ezt vásárolni kell külön. (Tápkábel mindig van a dobozban).
Szánjuk rá azt a néhány percet, hogy összehasonlítsuk a kellékek árait, mielőtt megvásároljuk a nyomtatót! Vagy ha már megvan, keressük meg a legolcsóbb beszerzési forrást, és próbáljuk gazdaságosan üzemeltetni. Manapság már nem gond a távolság, -szinte- mindenhol vállalnak házhoz szállítást, a WebÁruházak száma kifogyhatatlan, de ez már egy másik történet..
 

Miért tér el a szín a nyomtatón és a monitoron?

Ezt eredeti és ForUse esetében sem fogod egyformán látni, mivel a nyomtató más színtartományban (CMYK) dolgozik, mint a monitor, a scanner, vagy a digitális fényképezőgép (RGB). Ez nem a kellékanyag, hanem a technika kérdése. Léteznek un. kalibráló eszközök, módszerek, szoftverek, de ezeket inkább grafikai stúdiók engedhetik meg maguknak, a borsos ára miatt.

 

Ugyanannyi nyomtatható az eredeti és a Foruse kellékekkel is?

Néhány esetben a kellék tartályának mérete lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű festéket töltsenek bele, mint amennyi az OEM termékben van. A többibe pedig ugyanannyi tinta/festékpor kerül, mint az eredetibe. A gyártó cégek soha nem spórolnak a tinta/festékpor mennyiségén, ez a gyártásnak, felújításnak alig 10-15%-át teszi ki. Nem érdemes kockáztatni a vásárló elégedetlenségét, az adott termékkel kapcsolatban. Több esetben inkább arról számolnak be, hogy 10-30%-al többet töltenek bele mint ami eredetileg volt.
 

Új típusú nyomtatóhoz is kapható ForUse kellék?

A legújabb típusú nyomtatókhoz való kompatibilis termékek megjelenéséig el kell teljen egy kis idő, egyrészt az üres kellék miatt, másrészt azért, mert a felújítók, gyártók háttériparának is időre van szüksége, hogy kifejlessze a megfelelő alkatrészt/festéket.
Általánosságban, ha megjelenik egy új gép (és annak új kelléke van) 2-4 hónap telik el, mire megjelenik a ForUse kellék.
(Nem minden új nyomtató használ új kelléket! Sok az elődjére épülő gép, már régóta forgalomban lévő kellékkel használható.)
 

Tönkreteheti a nyomtatómat, ha nem eredeti kelléket használók hozzá?

NEM!

Egy 2005 februárjában elkészült 11 különböző típusú tintasugaras nyomtatót vizsgáló tanulmányban, a holland nemzeti fogyasztóvédelmi testület (Consumentenbond) kijelentette, hogy a nyomtató gyártók által gyakran képviselt álláspont ellenére, a nem eredeti (nem OEM) kellékekkel nyomtató készülékek esetében százalékosan nem nagyobb a panaszok aránya, mint az eredeti (OEM) kellékanyagot használó nyomtatóknál
Forrás: ETIRA - European Toner & Inkjet Remanufacturers Association a.i.s.b.l.

 

A nyomtatók kapacitási adatairól - általában

A nyomtató -és kellékanyag gyártók, a patronok, tonerek kapacitási adatait 5% lefedettség mellett jelölik. Ez a szám gyakorlatilag csak egy viszonyszám, hiszen lehetetlen mindig 5% lefedettség oldalt nyomtatni (ez lényegében egy A4 gépelt átlagos oldalnak felelne meg)

Most kezdik bevezetni az ISO szabványt a tintapatronok kapacitásának mérésére!
Az ISO (International Standards Organization for Standardization), a világ nemzeti hitelesítő intézményei, független szakértők, valamit az Epson, Canon, HP, Lexmark és más vezető gyártók képviselőinek segítségével kidolgozott egy olyan szabványt, amely ésszerű és következetes alapot kínál a különböző tintasugaras nyomtatók teljesítményének összehasonlíthatóságára. Így ezentúl egy mindenki által elfogadott és támogatott szabvány alapján lehet az egyes nyomtatókkal az egy patronnal kinyomtatható oldalak átlagos számát meghatározni, illetve ily módon összehasonlíthatóvá válnak a különböző márkájú nyomtatók patronjainak kapacitásadatai.

Az ISO által készített ISO/IEC FCD 24711 és 24712 szabvány magába foglalja több, mint 150 ország nemzeti szabványait, így a nemzetközi konszenzus alapján létrejött szabványok széles körben elfogadottak a magán- és a közszféra számára egyaránt.

A TESZTEK LEBONYOLÍTÁSA

- A teszt elvégzése során típusonként legalább 3 nyomtatót használtak. A tesztnyomtatás az induló patronsorozaton kívül legalább 3 sorozat patronnal történt.
- A lenti tesztnyomatokat folyamatosan, egymást követő sorrendben nyomtatták. A patronok cseréjére csak akkor került sor, amikor a nyomtató szoftver jelezte, hogy a készülék csak patroncsere után tud tovább nyomtatni.
- A teszt szabályozott hőmérsékleten zajlott. A teszthez használt számítógép egy Microsoft Windows operációs rendszerrel működő PC. A nyomtatások egyszerű irodai papírra, alapértelmezett üzemmódban történtek.
- Az összes, teszteredményt befolyásoló tényezőt figyelembe véve, a hitelesség és megbízhatóság érdekében a meghatározott értékek a szabvány szerinti módon kerültek lekerekítésre.
Forrás: ISO szabvány a tintapatronok teljesítményének mérésére
 

Mit tegyek a kiürült nyomtatókellékekkel?

A használt nyomtatókellékeket beszámítjuk, -megsemmisítésre átvesszük- részletekért olvasd el a www.HasznaltToner.hu oldalt.

 

Windowsban nem tudok nyomtatni

- Ellenőrizd hogy készülék fel van-e készítve grafikus üzemmódra, amennyiben nem, nem használható Windows alatt.
- Ellenőrizd, hogy engedélyezett-e a grafikus üzemmód a nyomtatón (DIP kapcsolók helyzete) 
- Nézz utána, hogy a driver-ek megfelelően vannak-e felinstallálva! (esetleg installáld újra)

DOS-ban nem tudok nyomtatni

- Nézz utána a használati útmutatóban, hogy milyen operációs rendszerekkel kompatibilis.  
- Ha DOS-ban is működnie kell, akkor nézz utána, hogy a driver-ek megfelelően vannak-e felinstallálva!

A nyomtató azt jelzi, hogy elfogyott a papír, pedig van benne

- Ellenőrizd, hogy a nyomtatókábel megfelelően van-e csatlakoztatva. 
- Nézd meg, hogy a papír nincs-e ferdén belerakva. Emeld ki a köteget és határozott mozdulattal helyezd vissza azt. 
- Nézd meg nem túl sok e a belerakott papír mennyisége. 
- Mátrix és tintasugaras nyomtatóknál: a papírérzékelő nem látja a papírt mert túlzottan elhúztad jobbra azt!

A nyomtató ledjei nem világítanak

- Kapcsold be a nyomtatót. 
- Bizonyosodj meg afelől, hogy a nyomtató tápkábele megfelelően illeszkedik-e mindkét csatlakozóhoz. 
- Bizonyosodj meg afelől, hogy a nyomtató usb vagy soros kábele megfelelően illeszkedik-e a nyomtatóhoz és a számítógéphez.

Csíkozva nyomtat

- Tintasugaras nyomtatónál: A használati útmutató alapján végezz fejtisztítást. 
- Lézernyomtatónál: meg kell vizsgálni a "drum"-ot (festék felvivő fényes zöld henger) van-e rajta sérülés, ha igen cserélni kell. Ha sérülés nincs, de a festékcsík ott is meg van akkor a mechanika tisztításra szorul. 
- Mátrix nyomtatónál: meg kell vizsgálni, hogy a fej nincs-e túl közel a papírhoz. Ez sok példányos bizonylatoknál szokott gondot okozni. Ekkor távolabb kell a fejet állítani a példányszám választó karral.

A karakterek eltolva, szellemképesen jelennek meg

- Ellenőrizd, hogy megfelelő drivert használod-e a Windows-ban.
-  Mátrix és tintasugaras nyomtatóknál: A használati útmutató alapján végezz fejbeállítást.
-  Mátrix nyomtatóknál: Ellenőrizd a festék kazettát hogy könnyedén forog-e a szalagtovábbító tekerőgomb. Amennyiben szorul, ez a legváratlanabb pozíciókban akadályozza a fejszán mozgását, így az egyes sorokban eltolódva, esetleg egymásra írva jelennek meg a karakterek. 
- Hasonló, hibát okozhat a "rojtosra használt" festékkazetta is ekkor a tűk átszúrják a szalagot és akadályozzák mozgásában. Az ilyen szalagot azonnal cserélni kell!

A karakterek képei ismétlődnek a lapon

- Amennyiben függőlegesen ismétlődnek azonos távolságra egymástól a drum állapotát kell megvizsgálni feltehetőleg elhasználódott. 
- Elképzelhető, hogy egy puha ronggyal való áttörlés időlegesen megoldja a problémát

A patron/toner csere után sem működik

- Tintasugaras: Gyakran nem távolítják el a patronon lévő védőfóliát a levegőztető nyílásról (itt tud a távozó festék helyett levegő beáramolni) így a kialakuló vákuum nem engedi a festéket kifolyni a tartályból. (ez minden patronon jelezve van általában "push" felirattal)
- Lézernyomtató: A tonerek nagy része un. zárószalaggal vannak ellátva (ne szóródjon ki a festék) ezt behelyezés előtt ki kell húzni. (általában piros -de mindenképpen feltűnő jelölésű)
- Némely típusnál szükség lehet a toner csere után egy RESET-elésre is erre vonatkozó leírás benne van a használati útmutatóban
- Mátrix nyomtató: A festékszalag továbbító görgőket a tárolás idejére eltávolítják egymástól (kiékelik), azért, hogy ne deformálódjanak. Általában piros zászlócskával jelölik meg ezt az eltávolítandó elemet.


 Háztartási nagygép - NEFF Mi, mit jelent?

INTEGRÁLHATÓ ÉS TELJESEN INTEGRÁLHATÓ (mosogatógép, hűtő) jelentése

Míg az integrálható (vagy félig beépíthető) tartalmazza az előlapot, de oldalai nincsenek, hiszen beépítéskor az nem látszana, a teljesen ingergálható elélapot sem tartalmaz! Utóbbihoz a bútorlap színével megegyező lapot szerelhetsz fel, így teljesen beleolvad a konyhaszekrénybe. Természetesen mellékelve van a pontos szerelési és méretezési ábra, az asztalos érteni fogja.

NEFF LIGHT® –FÉNY ÉS TÜNDÖKLÉS

Az egyedülálló Neff Light® világításnak köszönhetően minden sütőben lévő étel még az ajtó kinyitása nélkül is jól látható. A sütőajtóba épített speciális prizma
egyenletesen oszlatja szét a fényt minden szinten és még a sütő legtávolabbi sarkát is megvilágítja anélkül, hogy a rostélyok és edények árnyékot vetnének.

CIRCO THERM® –SÜTÉS EGYSZERRE TÖBB SZINTEN.

A NEFF sütőiben egyszerre több különböző ételt süthet akár négy szinten is. A Circo Therm® forró levegős rendszernek köszönhetően egy különböző ételekből álló teljes menüt is elkészíthet anélkül, hogy azok átvennék egymás ízét. A sült hús sült hús ízű, a muffi n pedig muffi n ízű marad.

SLIDE & HIDE® –KERÜLJÖN KÖZELEBB AZ ÉTELEKHEZ.

A Slide & Hide® funkcióval semmi sem kerülhet többé az útjába, még a sütőajtó sem. Kinyitáskor a sütőajtó teljesen eltűnik a sütőtér alatt, így akadálytalanul locsolhatja vagy kóstolhatja meg ételeit. A NEFF innovációja ezenkívül igen helytakarékos, ezért tökéletes választás a kisebb konyhák esetében is.

COMFORT FLEX® – SOKOLDALÚ SÜTŐSÍNEK

Húzza ki, emelje le, és már teheti is az asztalra. Az új Comfort Flex® teleszkópos sínek már nem akadályozzák a forró és nehéz sütőtálcák kivételében. A cserélhető Comfort Flex® síneket akár át is szerelheti a négy szint bármelyikére. Ahogy a neve is mutatja: kényelmes és rugalmas.

PÖRGESSE MEG AZ ÚJ TWIST PAD® FIRE FORGATÓGOMBOT. MINDENT BEÁLLÍTHAT EGYETLEN MOZDULATTAL.

A NEFF új főzőlapjaihoz intuitív kezelőszervek tartoznak, amelyek hihetetlenül megkönnyítik használatukat. Az új Twist Pad® Fire forgatógombon egy piros fénygyűrű fut körbe, amely konyhájának új esztétikai és funkcionális fénypontja lesz. Csak helyezze rá a mágneses tárcsát a kezelőfelület közepére érintse meg a kívánt főzőzóna irányában, majd forgassa el a fokozat kiválasztásához, és máris kezdődhet a főzés.

Circo Therm® funkció

A Circo Therm® funkció során egy erős nemesacél ventilátor elszívja a levegő egy részét a sütőből, majd felmelegíti azt, és a hátfal megfelelő pontjain elhelyezett nyílásokon keresztül visszafújja a sütő belsejébe. A sütő így gyorsabban éri el a kívánt hőfokot és a sütőtér hőmérséklete is egyenletesebb lesz a hagyományos sütőkhöz képest. Ezzel időt és energiát takarít meg, mivel nincs, vagy csak nagyon rövid ideig van szükség előmelegítésre. A forró levegő közvetlenül az ételre áramlik, minden sütési szinten. A sütött tészták és húsok teteje így gyorsabban pirul meg, miközben az ételek nem száradnak ki, és nem veszik át egymás ízét.

POWER BOOST

Gyorsítsa fel a dolgokat a Power Boost funkcióval, ha csak rövid ideg akar főzni –csak tegye be az ételt és kapcsolja be a sütőt. Ilyen egy szerű!

Innovatív Comfort Flex®

Innovatív Comfort Flex® sínjeink segítségével biztonságosan és kényelmesen veheti ki a sütőből a forró ételeket. Az okosan megtervezett sínek nem akadályozzák abban,
hogy biztonságosan és könnyen megfoghassa a tálcákat vagy tepsiket. Amennyiben a készülék cserélhető sínekkel van felszerelve, a síneket könnyedén és tetszés szerint
helyezheti át a sütő négy szintjének egyikére. Az új Comfort Flex® sínek lehetővé teszik, hogy a kiöntés veszélye nélkül vehesse ki a sütőből a forró sütőedényeket.

Neff Light® világítás

A mind a négy szintet fényesen és hatékonyan megvilágító Neff Light® világítás révén mindig szemmel tarthatja ételeit anélkül, hogy kinyitná a sütő ajtaját. Bár szinte minden sütőben van beépített világítás, de sütés közben a tálcák és tepsik eltakarhatják a fény egy részét. A Neff Light® LED-lámpái még a sütő legtávolabbi sarkát is fényesen megvilágítják. A sütőajtóba szerelt speciális prizma egyenletesen oszlatja szét a fényt minden szintre, és ezzel tökéletes rálátást biztosít az ételre.

Az intuitív Full Touch Control kezelőpanel

Az intuitív Full Touch Control kezelőpanel új mércét állít fel a gyors és könnyű kezelhetőség terén. A beállításokhoz húzza végig vagy érintse meg ujjaival a sima kezelőfelületet. Az 5,7", nagyfelbontású, színes TFT-kijelzővel a lehető legkényelmesebben kezelheti sütőjét. A kiválóan olvasható hatalmas kijelzőn könnyedén léptethet a menük között.

Bake and Roast Assistant

Az innovatív segédfunkcióval még egyszerűbben és kényelmesebben készíthet el számos fogást. A Bake and Roast Assistant gombnyomásra ad tanácsot minden étel sütéséhez, valamint megadja az adott étel tökéletes elkészítéséhez ajánlott ideális fűtési módot, hőmérsékletet és időt.

Shift Control kijelző

Számos új NEFF sütő a Full Touch Control helyett Shift Control kijelzőt kapott, amellyel kényelmesen léptethet a menük között. A 4,1" vagy 2,5", nagyfelbontású TFT-kijelzővel játszva és kényelmesen kezelheti sütőjét.

Full Steam sütő

Új Full Steam sütőink egyesítik magukban a mindentudó sütők fűtési módját a gőzpárolók funkcióival. A Full Steam funkcióval rendkívül szaftos, ízletes és gusztusos fogásokat készíthet. Ezenkívül fel is melegíthet vele ételeket anélkül, hogy azok tápanyagai elvesznének. Kezelése könnyű, a rejtett víztartály egyszerűen újratölthető: nyomja meg a gombot az elülső panel kinyitásához, vegye ki a víztartályt, töltse fel és máris használhatja a funkciót.

Vario Steam funkció

A Vario Steam funkcióval megfelelő mennyiségű gőzt adagolhat sütés közben – ideális megoldás tészták és húsok sütéséhez. A három fokozat segítségével ropogós kenyeret és szaftos sült húsokat süthet.

Easy Clean® tisztítási segéd

A NEFF pirolitikus sütői hatékony Easy Clean® tisztítási segéddel rendelkeznek, amellyel könnyedén megtisztíthatja enyhén koszos készülékét. Helyezzen egy
edényt kb. 400 ml vízzel és egy csepp mosogatószerrel a sütő aljára, majd válassza ki az Easy Clean® programot. Ezzel felpuhíthatja a sütő belsejéhez ragadt ételmaradványokat, majd azokat gyorsan és kényelmesen letörölheti egy törlőkendővel.
Az Easy Clean® tisztítási segéd mellett a legtöbb NEFF sütőben megtalálható a pirolitikus öntisztítás, mely a sütőtisztítás leggyorsabb módja. A 485 °C-ra felhevített sütőtérben minden szerves anyag hamuvá válik, ezért nem lesz szüksége vegyszerekre. A program végén várja meg, amíg lehűl a sütő, majd törölje ki a belsejét egy nedves törlőkendővel. Ennyi az egész.

Seamless Combination® oldalburkolat

A két NEFF készülék egybeépítésére szolgáló egyedülálló Seamless Combination® oldalburkolataink stílusossá és makulátlanná varázsolják konyháját. A NEFF új egybeépítő megoldása révén az egymásra helyezett készülékek tökéletes harmóniát alkotnak, így ideálisak minden korszerű vagy kortalan konyha számára.
Valamennyi sütőnk munkalap alá is beépíthető, de a legjobb, ha szemmagasságba szereli be őket egy álló konyhaszekrénybe.
A Seamless Combination® szerelőkészlet egy jóval vékonyabb fémpolccal helyettesíti a két készüléket általában elválasztó konyhapolcot, eltüntetve ezzel a készülékek közötti rést. A készülékek egybeépítésével kapcsolatban kövesse a szerelési utasításokat, vagy kérje ki tervezője véleményét.

Sütő funkciók jelentése

CIRCO THERM® - A Circo Therm® funkció során egy erős ventilátor elszívja a levegő egy részét a sütőből, majd felmelegíti azt, és a hátfal megfelelő pontjain elhelyezett nyílásokon keresztül visszafújja a sütő belsejébe, így biztosítva az egyenletes hőeloszlást.

CIRCO THERM® ECO - Maximális energiahatékonyságot biztosító funkció, ha csak egy szinten akar sütni. Tökéletes választás mélyhűtött vagy félkész ételek elkészítéséhez, kenyér, sütemények és húsok sütéséhez.

CIRCO THERM® INTENSIVE - A Circo Therm® és az alsó fűtés kombinációja. Ideális olyan ételek számára, amelyek aljának ropogósnak kell lennie, például pizza vagy különleges kenyér sütéséhez. Ezenkívül süteményekhez, például habcsók sütéséhez is használható.

KENYÉRSÜTÉS - A ropogós kenyér sütéséhez 180°C és 240°C közötti hőmérséklet szükséges. Egyszerre akár három szintet is használhat.

TÉSZTAKELESZTÉS - Ezzel a funkcióval meleg és párás, az élesztő kelesztéséhez ideális körülményeket biztosíthat a sütőben, így szebb állagú, jobb minőségű
süteményeket és kenyereket süthet.

ALSÓ / FELSŐ SÜTÉS - A sütő hagyományos fűtési módja felső és alsó fűtéssel. A hő a természetes konvekció révén a sütő közepére áramlik. Ideális választás süteményekhez és kalácsokhoz.

ALSÓ / FELSŐ SÜTÉS ECO - Ezzel a beállítással a sütő közepét hevítheti fel, ha csak egy szintet kíván használni. A sütő gazdaságos módon tartja fenn a hőmérsékletet, amihez kiiktatja a termosztátot és jobban hasznosítja a maradékhőt.

ALSÓ SÜTÉS - A sütő aljából áradó hő ideális pizzák és sütemények sütéséhez, mivel ropogós lesz az aljuk. Ezenkívül felfújtakhoz is használható.

CIRCOROASTING - Ezzel a funkcióval úgy készítheti el a vörös és fehér húsokat, mintha rostélyon sültek volna. A grill és a ventilátor váltakozva oszlatja szét a hőt, ami
35–40%-kal csökkenti a sütés idejét.

NAGY FELÜLETŰ GRILL - A grillegység a sütő tetejébe van beszerelve. Működését termosztát vezérli: úgy kapcsol be és ki, hogy mindig fenntartsa a kívánt hőmérsékletet.

KÖZÉPSŐ GRILL - Kisebb mennyiségek grillezéséhez a középső grill funkciót válassza.

KÍMÉLŐ PÁROLÁS - Ez a speciális beállítás fedő alatt főzött nemes húsok sütésére használható. Helyezze a vörös vagy fehér húst egy előre felmelegített edénybe, majd tegye be a sütőbe. Az alacsony hőfok beállítás állandó hőmérsékletével kíméletesen, megégetés nélkül süthet, így vörös és fehér húsai szaftosak és omlósak lesznek.

MELEGEN TARTÁS - Ezt a beállítást válassza, ha tálalás előtt melegen szeretné tartani az ételt, de nem szeretné, ha kiszáradna. Általában 60 °C és 100 °C közötti hőmérséklettel használatos.

REGENERÁLÁS - A regenerálás funkcióval kíméletesen melegítheti fel ételét. A sütőtérben lévő párának köszönhetően íze és kinézete olyan lesz, mintha most készítette volna el.

EDÉNY ELŐMELEGÍTÉS - Ez a beállítás legfeljebb 70 °C-os levegőt keringtet a sütőben, így biztonságosan melegítheti tányérjait, mielőtt feltálalná az ételt.

KIOLVASZTÁS - A Circo Therm® ventilátor levegőt keringtet a sütőben, amivel felgyorsítja a kiolvasztást, miközben megőrzi az étel színét és nedvességtartalmát. Próbálja ki kényes ételekkel, mint hallal vagy szárnyassal.

VÍZKŐTELENÍTÉS - A NEFF Vario Steam vagy Full Steam funkcióval rendelkező modelljeihez vízkőtelenítő program tartozik, amelyet a használt víz keménységéhez igazodva állíthat be.

PIROLITIKUS TISZTÍTÁS - A pirolitikus tisztítás a sütők öntisztítására használható. A funkció hozzávetőleg 485 °C-ra hevíti fel a sütő belsejét, amivel leégeti a sütés és grillezés során keletkező szennyeződéseket. A funkcióval tökéletesen tisztává varázsolhatja a sütőjét, és csak egy nedves törlőkendőre lesz szüksége a keletkező finom hamu eltávolításához.

ECO CLEAN - Ez a speciális elektronikus funkció a lehető legtisztábban tartja a sütőbelső Eco Clean bevonattal ellátott felületeit. Minimális ráfordítást igénylő funkció rendszeres használatával ragyogóan tisztán tarthatja a sütő belterét. A mikroszkopikus kerámia gyöngyöket tartalmazó Eco Clean bevonat a sütő belterének tetejét, oldalát
és hátfalát borítja. A speciális anyagból készült bevonat rendkívül sok nedvességet képes magába szívni. Magába szívja a zsírcseppeket, így tisztán tartja a sütő belterét.

EASY CLEAN® - Helyezzen egy edényt kb. 400 ml vízzel és egy csepp mosogatószerrel az enyhén szennyezett sütő aljára, majd válassza ki az Easy Clean® programot. Ezzel felpuhíthatja a sütő belsejéhez tapadt ételmaradványokat, így gyorsan és kényelmesen tisztíthatja meg sütőjét egy törlőkendővel.

POWER BOOST / GYORSFELFŰTÉS - A Power Boost funkcióval felgyorsíthatja a folyamatokat, ha csak rövid ideg akar főzni – csak tegye be az ételt és kapcsolja be a sütőt.
A Gyorsfelfűtés opció a felső és alsó fűtést használja a sütő gyors előmelegítéséhez. Amint a sütő elérte a kívánt hőfokot, azonnal behelyezheti az ételt.

VARIO STEAM - A Vario Steam funkcióval megfelelő mennyiségű gőzt adagolhat sütés közben. A három fokozat süteményekhez, húsokhoz vagy felmelegítéshez használható. Az így elkészített ételek ízesebbek és gusztusosabbak lesznek.

FULL STEAM - Tegye egészségesebbé kedvenc ételeit a Full Steam funkcióval, amely megőrzi az ételek tápanyagait és ízét. Kezelése könnyű, a víztartály egyszerűen újratölthető: nyomja meg a gombot az elülső panel kinyitásához, vegye ki a víztartályt, töltse fel és máris használhatja a funkciót.

BAKE AND ROAST ASSISTANT - Az innovatív segédfunkcióval még egyszerűbben és kényelmesebben készítheti el az ételeit. A tészta- és hússütő segéd gombnyomásra ad tanácsot. Ezenkívül megadja az adott étel tökéletes elkészítéséhez ajánlott ideális fűtési módot, hőmérsékletet és időt.

SABBATH MÓD - Ez a beállítás a felső és alsó fűtés segítségével 85 °C és 140 °C közötti hőmérsékletet tart a sütőben. A sütő akár 74 órán keresztül melegen tartja az ételt, miközben kikapcsolja a ventilátort, a világítást és a kezelőszerveket.

SAJÁT PROFIL - A beállításokat testre szabhatja és elmentheti, így kényelmesen választhatja ki kedvenc és gyakran használt beállításait.

SZÁRÍTÁS - Kiszárítja a sütőteret a gőz funkció használata után.
 

(a funkciók típusonként eltérők lehetnek, lásd leírása, használati útmutatója az adott terméknek! Keresd a NEFF háztartási gépeket itt.)