06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

 

Mi az eredeti (OEM) és a ForUse között a különbség?
és mi az a Prémium termék, érdemes a töltést választanom?

 

Egészen pontosan:
OEM = Original Equipment Manufacturers (Eredeti berendezésgyártó)
ForUse = Független gyártó /töltött/
ForUse Prémium = Független gyártó /felújított/
Economy ForUse = Független gyártó /töltött, doboz nélkül/
Töltés = Saját kiürült kelléked megtöltése

Kicsit pontosabban:

Eredeti

Eredetinek (OEM) azt nevezzük, amikor a nyomtató saját gyártója által gyártott kellékéről beszélünk. (HP nyomtatóhoz HP által gyártott patron vagy toner).
 

ForUse

ForUse jelöléssel van minden olyan termék ellátva amit más független gyártó készít, megtölt vagy felújít (típustól függően). Ez lehet távol-keleti vagy EU-s termék is.
 

ForUse Economy

Economy ForUse jelölésű amit ugyancsak független gyártó készít de doboz nélkül kerül forgalomba. Fekete fólia és Airbag csomagolás, de szép színes doboz nélkül. Ezen termékekre 3 hónap garancia vonatkozik. Ez a legolcsóbb, de legtöbb esetben töltött (nem felújított) termékről van szó, így a színek telitettsége nem lesz 100%-os, de ahol az ár a legfontosabb oda tökéletesen megfelel.
 
 

ForUse Prémium

ForUse Prémium jelölésű amit ugyancsak független gyártó készít de az eredeti kiürült kelléket teljes egészében felújít. Gyakorlatilag csak a külső ház marad a régi, minden szükséges kopó alkatrészt

 

Töltés

Töltéskor az általad hozzánk eljuttatott saját kellékedet töltjük meg.

 


Egységesen ForUse és ForUse Prémium termékekre 3 év garanciát vállalunk, nem teszünk különbséget közöttük, de általánosságban el lehet mondani, hogy a ForUse kellékek 3-4% hibaaránnyal, a ForUse Prémium termékek 1-2% hibával rendelkeznek. (az eredeti kellékek 0,1-0,2%). Economy termékekre a garancia 3 hónap, ezen idő alatt is pontosan kiderül, ha bármi probléma van vele.

 

Ugyanaz a minőség eredeti vagy ForUse termék esetén?

Nem. Az eredeti kellékanyag gyártók éveket és milliárdokat ölnek a fejlesztéseikbe. A név mellett ez is megfizetésre kerül, mikor eredeti kelléket vásárolsz. Az utángyártott kellékek soha nem eredeti alapanyaggal vannak felújítva (igen, tudjuk többen is ezt állítják -nem igaz), így tökéletesen ugyanazt a minőséget nem fogják produkálni, de ez nem is baj, nem erre vannak kitalálja. Ez egy olcsóbb alternatíva azok számára és akkor, akinek és amikor nem fontos a tökéletes minőség. Bizonyos mértékben a szinhűség szokott csorbát szenvedni, ami azt jelenti, hogy a "kék nem olyan kék" mint a monitoron. Nem fogsz sárga helyett pirosat látni, sőt nagyon sokan vannak akik szerint élénkebb, szebb képet nyomnak utángyártott patronnal, így ezzel nincsen gond, csak 1-2 árnyalattal világosabb/sötétebb mint az eredetivel.

El lehet játszani a színek kalibrálásával (erre manapság már minden nyomtató szoftvere alkalmas), ezzel lehet szinte tökéletesen szinhű nyomatokat is elérni. Egyszóval némileg kompromisszumos, de olcsó megoldás, viszont 100% működési garancia tartozik hozzájuk!

 

Ugyanannyit tudok e nyomtatni a ForUse vagy töltött kellékkel, mint az eredetivel?

Néhány esetben a kellék tartályának mérete lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű festéket töltsenek bele, mint amennyi az OEM termékben van. A többibe pedig ugyanannyi tinta/festékpor kerül, mint az eredetibe.

A gyártó cégek soha nem spórolnak a tinta/festékpor mennyiségén, ez a gyártásnak, felújításnak alig 10-15%-át teszi ki. Nem érdemes kockáztatni a vásárló elégedettlenségét, az adott termékkel kapcsolatban. Több esetben inkább arról számolnak be, hogy 10-30%-al többet töltenek bele mint ami eredetileg volt.
Nézd meg, hogyan tudhatod meg milyen oldal kölstége van az adott nyomtatóval történő nyomtatásnak: Nem mindegy mennyibe kerül egy oldal nyomtatása.
 

Tintaszint ellenőrzés?

Bozonyos tonerek, tintapatronok utángyártott vagy töltött esetében nem mutatják helyesen a még benne lévő festék mennyiségét. Ennyi kompromisszum szükséges ezen termékek használatához. Általánosságban a gépek fele ugyanúgy mutatja mint ezidáig, a másik fele pedig "használt" vagy nem eredeti kelléknek ismeri fel, olyankor nem hajlandó mutatni (azt az amúgy sem igazán pontos) adatot.

 

Tönkreteheti a nyomtatómat a nem eredeti termék használata?

NEM!

Egy 2005 februárjában elkészült 11 különböző típusú tintasugaras nyomtatót vizsgáló tanulmányban, a holland nemzeti fogyasztóvédelmi testület (Consumentenbond) kijelentette, hogy a nyomtató gyártók által gyakran képviselt álláspont ellenére, a nem eredeti (nem OEM) kellékekkel nyomtató készülékek esetében százalékosan nem nagyobb a panaszok aránya, mint az eredeti (OEM) kellékanyagot használó nyomtatóknál.

Forrás: ETIRA - European Toner & Inkjet Remanufacturers Association a.i.s.b.l.


Nyomtatók kapacitási adataikról...

Általában!

A nyomtató -és kellékanyag gyártók, a patronok, tonerek kapacitási adatait 5% lefedettség mellett jelölik. Ez a szám gyakorlatilag csak egy viszonyszám, hiszen lehetetlen mindig 5% lefedettségű oldalt nyomtatni (ez lényegében egy A4 gépelt átlagos oldalnak felelne meg, nézd meg itt

Most kezdik bevezetni az ISO szabványt a tintapatronok kapacitásának mérésére!
Az ISO (International Standards Organization for Standardization), a világ nemzeti hitelesítő intézményei, független szakértők, valamit az Epson, Canon, HP, Lexmark és más vezető gyártók képviselőinek segítségével kidolgozott egy olyan szabványt, amely ésszerű és következetes alapot kínál a különböző tintasugaras nyomtatók teljesítményének összehasonlíthatóságára. Így ezentúl egy mindenki által elfogadott és támogatott szabvány alapján lehet az egyes nyomtatókkal az egy patronnal kinyomtatható oldalak átlagos számát meghatározni, illetve ily módon összehasonlíthatóvá válnak a különböző márkájú nyomtatók patronjainak kapacitásadatai.

 Az ISO által készített ISO/IEC FCD 24711 és 24712 szabvány magába foglalja több, mint 150 ország nemzeti szabványait, így a nemzetközi konszenzus alapján létrejött szabványok széles körben elfogadottak a magán- és a közszféra számára egyaránt.  Olvass bővebben róla itt.

A TESZTEK LEBONYOLÍTÁSA

- A teszt elvégzése során típusonként legalább 3 nyomtatót használtak. A tesztnyomtatás az induló patronsorozaton kívül legalább 3 sorozat patronnal történt.
- A lenti tesztnyomatokat folyamatosan, egymást követő sorrendben nyomtatták. A patronok cseréjére csak akkor került sor, amikor a nyomtató szoftver jelezte, hogy a készülék csak patroncsere után tud tovább nyomtatni.
- A teszt szabályozott hőmérsékleten zajlott. A teszthez használt számítógép egy Microsoft Windows operációs rendszerrel működő PC. A nyomtatások egyszerű irodai papírra, alapértelmezett üzemmódban történtek.
- Az összes, teszteredményt befolyásoló tényezőt figyelembe véve, a hitelesség és megbízhatóság érdekében a meghatározott értékek a szabvány szerinti módon kerültek lekerekítésre.

Forrás: ISO szabvány a tintapatronok teljesítményének mérésére