06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

Béky K2-D3 Ananász folyékony étrend kiegészítő [300ml]

Webáruház cikkszám: 1000533279

Gyártói cikkszám: ML105519

garancia

Miért indokolt a D és K-vitamin pótlás? A D- és K-vitaminok több létfontosságú folyamat nélkülözhetetlen katalizátorai, koenzimjei – illetve a D-vitamin hormonszerű hatással is bír (lásd alább a részletes áttekintőt). A szervezetben nem képződnek, csak élelmiszerekből lehet hozzájuk jutni. Közelmúltbeli népegészségügyi felmérések szerint a D-vitaminhiány egyre terjed a világ fejlett országainak lakossága körében is, különös tekintettel a tinédzserek...

Bővebb leírás

14 090 Ft

46,97 Ft/ml

ár online rendeléssel

Nettó ár: 11 094 Ft

+ 140 hűségpont

Elérhetőség:

Külső raktárról
Elérhető: 3 munkanap

Utolsó frissítés: 2023-09-28 01:07:20

Kiszállítás: 2023-10-04

Házhoz szállítás

1 990 Ft

GLS csomagpont

1 990 Ft

db

Termékleírás

Miért indokolt a D és K-vitamin pótlás?
A D- és K-vitaminok több létfontosságú folyamat nélkülözhetetlen katalizátorai, koenzimjei – illetve a D-vitamin hormonszerű hatással is bír (lásd alább a részletes áttekintőt). A szervezetben nem képződnek, csak élelmiszerekből lehet hozzájuk jutni. Közelmúltbeli népegészségügyi felmérések szerint a D-vitaminhiány egyre terjed a világ fejlett országainak lakossága körében is, különös tekintettel a tinédzserek és 60 év felettiek körében. Ennek okát a modern ember táplálkozási szokásaiban lehet megtalálni. Legismertebb következménye pedig a csontritkulás és egyéb csontképzési zavarok. Emellett azonban a szaporodásban és fejlődésben levő sejtek sérülékenységével is jár.

Miért liposzómás a Béky D3 - K2 folyékony vitamin?
A természetes D és K vitaminok, illetve a hagyományos gyártástechnológiájú készítményeik csak veszteséggel szívódnak fel és jutnak el a célsejtekbe: a D-vitaminok kb. 40%-a elvész, a K vitaminok 20-30%-a, ráadásul ez erősen függ az egy időben fogyasztott élelmiszerféleségtől, gyomor- és béltartalomtól. A liposzómás gyártás azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket külön-külön becsomagoljuk egy természetazonos, a szervezet biológiai hártyáihoz hasonló szerkezetű burokba. Ez egyrészt védelmet nyújt a vitaminoknak, másrészt hasonló lévén a sejtfalakhoz és hártyákhoz, azokban feloldódva akadálytalanul juttatja tartalmát a célsejtekbe. Az így formulázott vitaminok 96%-a jut el hasznosulásra a célsejtekbe.

Kinek javasolt a Béky Liposzómás D-vitamin étrendkiegészítő fogyasztása?
Felmérések szerint elsősorban a serdülők és 60 év felettiek vitaminpótlására ajánlott, de minden további alábbi esetben:
- D-vitamin hiányos étrend és életmód esetén D vitamin pótlására (tejtermék szegény étrend, napfényhiányos életmód).
- Különösen serdülők és időskorúak részére.
- Csontosodási zavarok megelőzésére, időskori csontritkulás megelőzésére akár fiatal felnőttek részére.
- Csontritkulás és egyéb csontosodási zavar előrehaladásának lassítására.
- Csonttörésből való felépülés időszakában.
- Krónikus betegek étrendjének kiegészítésére.
- Rosszindulatú megbetegedésben szenvedők étrendjének kiegészítésére a kezelés előkészítésére, illetve felépülési szakaszban.
- Immunhiányos állapotokban.

Béky D3 - K2 vitamin tartalmú folyékony liposzómás étrend-kiegészítő hatóanyagainak élettani hatásairól
A „432/2012/EU rendelet és az Official Journal of the European Union; List of Permitted Health Claims; 2012.05.25” alapján

A D-vitamin a kálcium anyagcsere egyik legbefolyásosabb szabályozója: hatására a csontépítő sejtek (osteoblastok) kálciumot építenek a csontokba, és kialakul a nagy szilárdságú, egészséges csontszövet. A D3-vitaminként emlegetett kolekalciferol, a hatásos D-vitaminnak egyik előanyaga, ami állati eredetű táplálékban fordul elő. A máj és vesék együttműködésével képződik belőle aktív D-vitamin. Vitaminpótlásra való alkalmazásának nagy előnye, hogy gyakorlatilag nem lehet túladagolni. Ugyanis, ha a szervezet aktív D-vitaminnal jól ellátott, a fölösleg nem alakul át! A D-vitaminnak a csontképzésben és így a csontritkulás megelőzésében közismert hatása mellett számos egyéb, hormonszerű szerepe is van. Védi az őssejteket a sejtosztódás és sejtérés folyamán fellépő mutációk ellen. Elvetélésre „kényszeríti” a mutáns, elfajult sejteket. Egyes rákféleségekről bebizonyosodott, hogy gyakrabban fordulnak elő D vitaminhiányos populációkban, sőt közöttük a gyógyhajlam és a hagyományos kezelésre való reagálás is rosszabb. Hozzájárul a T és B lymphocyták (immunsejtek) felfegyverzéséhez is: D-vitaminhiányban nem épülnek ki e sejtek felszínén azok a receptorok, amelyekkel idegen sejtes betolakodókat felismernek. A lymphocyták száma ilyen esetben nem csökken, de működésük zavart szenved.

A K-vitamin nem egyetlen vegyület, hanem egy vegyületcsoport tagjai. A K1-vitamin (fillokinon) szerepe közismert a véralvadásban, míg a K2 (menakinon-7) a csontanyagcserébe szól bele: csökkenti a veséken át vizelettel történő kálcium vesztést. Ezzel biztosít „építőanyagot” a csontépítő sejtek és D-vitamin számára. A K1 és K2 vitaminok élettani hatása azonban ennyire élesen nem különíthető el. Érdekes, hogy az emberi szervezet nem képes a K-vitaminok egyik fajtáját sem előállítani, de a táplálékkal felvett K1- és K2 vitaminokat képes szükséglet szerint egymásba átalakítani. Ezért K2 vitamin adagolásnál is fennáll a reális lehetősége a K1 vitamin megjelenésének, ami a szájon át szedett vérhígító kezelés hatását befolyásolhatja. Egyes rosszindulatú tumoros megbetegedések szintén gyakoribb előfordulást mutatnak K-vitaminhiány esetén.

Az A-vitamin (szintén több vitaminhatású vegyület csoportja) szintén összetett élettani hatással bír. Közismert az éleslátás kialakulásában betöltött szerepe - részben antioxidánsként, részben pedig a látósejtek dajkálásában. Kevésbé ismert, hogy a hosszú csontok növekedésébe nélkülözhetetlen: hiányában a növekedési porc elcsontosádása akár le is állhat. Ez gyerek vagy serdülőkorban törpenövéshez is vezethet. Továbbá a bőr és valamennyi hámsejtféleség sejtszaporodásában és fejlődésükben fontos szabályozó tényező.

Az E vitamin egy potens zsíroldékony antioxidáns. Számos helyen védi az élő sejteket és membránstruktúrákat a szabadgyökök károsító hatásaival szemben. Különösen aktív, ott, ahol oxigén transzport működik (tüdő léghólyagok, tüdőkapilláris erek, citokróm enzimek, stb.).

Speciálisan formulázott, liposzómás D3, K2, A és E-vitamint tartalmazó, folyékony étrendkiegészítő készítmény a hiányállapotok és szövődményeik megelőzésére vagy felszámolására: a csontszövet és a szaporodásban, fejlődésben levő sejtek védelmére. A napi adag 50 µg (2.000 NE) liposzómás D3 vitamint tartalmaz! Kitűnő felszívódás, maximális biohasznosulás. Ananász ízű. 2 havi adagot tartalmaz!

Tárolás
Eredeti lezárt flakonban sötét helyen, napfénytől és sugárzó hőtől védetten egy évig tárolható. Lejárati idő a címkén feltüntetve. Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tartani, és 3 hónapon belül el kell fogyasztani.
Tárolás során az alján üledék képződhet, ami a készítmény minőségét nem befolyásolja. Első kinyitáskor a flakon szisszenhet. Ennek elejét lehet venni, ha felnyitást megelőzően 1-2 órányi időre hűtőszekrénybe helyezik.

Adagolás: A Béky Liposzómás D-vitamin készítmény kiemelkedő biohasznosulási tulajdonságainak hála, naponta egyetlen teáskanálnyi-, ezen létfontosságú vitaminok teljes körű pótlását biztosítja. A napi adag 2.000 NE D3 vitamint tartalmaz, liposzómális formában!

Összetevők: D3 vitamin (Kolekalciferol), K2 vitamin (Menakinon-7), A-vitamin (Retinil-acetát), E-vitamin (DL-alfa-tokoferol), tisztított ivóvíz; emulgeáló szer: szójalecitin, Poliszorbát 80; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav-anhidrát; aroma: ananász aroma; tartósítószer: kálium-szorbát; édesítőszer: szukralóz

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Specifikációk

Webáruház cikkszám1000533279
GyártóBéky
Gyártói cikkszámML105519
Vonalkód5999861424023

GaranciaGarancia - Általános

A termékhez a termék adatlapján meghatározott idejű garancia tartozik.

A garancia a WebÁruház Kft telephelyén érvényesíthető, kivételt képeznek ez alól, ahol eltérő jelölést találsz, vagy külön garancialevéllel, jótállási jeggyel rendelkezik a termék, azokra az ott megjelölt ideig és helyen a gyártó vagy importőr vállal garanciát.

A hibás terméket - bevizsgáltatás után - díjmentesen cseréljük, javíttatva visszaszolgáltatjuk. A bevizsgálás átlagos időtartama 8-15 nap, de maximun 30 nap.
A terméket a hivatalos garanciális szervízközpontba juttatjuk, ők javítják vagy állapítják meg a cserére való jogosultságot. A garancia érvényesítéséhez a végfelhasználónak rendelkeznie kell a vásárlást igazoló számlával és garanciajeggyel.

A garancia érvényesítés feltétele a termék vásárlását igazoló számla (vagy másolata) bemutatása.

A garancia telephelyünkön érvényesíthető.
Természetesen postán is visszaküldhető a termék "belföldi kisérőlevél postacsomaghoz" (zöld) nyomtatvánnyal - bármelyik postán beszerezhető - postafordultával küldjük az új terméket, vagy a szervíz állásfoglalását amennyiben a termék nem hibás.
*Postázás esetén kérjük amennyiben lehetőség van rá az eredeti dobozába, vagy nagyon gondosan csomagolva küldd el, a szállításkori sérülésekért felelősséget nem tudunk vállalni!

WebAruhaz Kft
1191 Bp. Szabó Ervin u. 29
Tel.: (06-1) 422-0394
www.webaruhaz.hu

Ajánlott kapcsolódó termékek

Válogatott termékajánlatok

Akciós termékek

Ezek is érdekelhetnek

Népszerű címkék