KÖLTÖZÉS: Irodánk új telephelyre költözik, ezen idő alatt apróbb fennakadások előfordulhatnak (telefon, email) de igyekszünk leállás és problémamentesen megoldani. A rendeléseket és azok kiszolgálását nem érinti a költözés. Kérjük türelmeteket, várhatóan 03.06-ra minden a régi kerékvágásban újra üzemel.

06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

Vissza

Kategóriák

Maszk

(27 termék)

A száj és az orr védelme fontos szerepet játszik a korona vírus elleni védekezésben és az elkövetkező hónapokban valószínűleg minden állampolgárt, ezáltal minden kiskereskedőt intenzíven foglalkoztatni fog. A kijárási korlátozások enyhítése esetén valószínűleg javasolni fogják a „mindennapi maszkok” viselését a vásárlások és a helyi tömegközlekedés használata során, amikor majd a közélet lassan újraindul.

Kis áttekintés a különféle típusokról és igényekről:

 

 • Száj-orr védelme:
  A laza száj-orr védőmaszkok, más néven sebészeti maszkok, megakadályozzák, hogy az emberek beszennyeződjenek a környezetükben kilélegzett cseppek által. ​ Gyapjúból vagy papírból készülnek (többnyire háromrétegű, "EN 14683"), eldobható maszknak szánják őket és legfeljebb max. 8 órán át viselhető. Ezek azonban nem nyújtanak megfelelő vírusvédelmet a viselőjének, mivel ezek a maszkok nem illeszkednek szorosan, könnyű légzést biztosítanak. Ideálisak a kiskereskedelemben folytatott vásárlások során és tömegközlekedés használatakor.
 • FFP2 / FFP3 - maszk szelep nélkül:
  A szorosan illeszkedő FFP-maszkok megvédik a viselőjét a vírusoktól és a környezetet is. Ezek a védőmaszkok megbízhatóan kiszűrik a levegőből a legkisebb részecskéket és cseppeket is. Az FFP-maszkokat nem szabad újra felhasználni - kivéve, ha rajta van az „R” jelölés. A maszk szélei védőréteg tisztítható és fertőtleníthető. Abban az esetben, ha a maszk sérül vagy szennyezetté válik, rendeltetésszerűen szemétbe kell helyezni és egy új maszkot kell felvenni helyette. Az amerikai szabvány szerinti N95-maszkok, a kínai szabvány szerinti KN95 maszkok egyenértékűek az FFP-maszkokkal.
 • FFP2 / FFP3 - maszkok szeleppel:
  A kilégzőszeleppel ellátott maszkok nagyobb kényelmet nyújtanak. Ez azonban csak a viselőjét védi, nem a környezetet..
 • Helyettesítő maszkok:
  Saját készítésű, kézzel készült maszkok pamutból: hasonlóan az orvosi maszkokhoz elsősorban a környezetet és enyhe fokban a viselőjét védi. Különösen a formatervezésben kapható maszkok esetében inkább egy nagyobb üzleti potenciál gyanúja merül fel.A szövetmaszkok nagy előnye: újrahasznosíthatók, mert 60 fokon moshatják őket.

Rendezés:
Rendezés: