06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Így válassz teleszkópot!

    A teleszkópokkal kapcsolatban az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet Webáruház.hu-nál kapunk az, hogy milyen típusú teleszkópot vásárolj, akár ajándékba, akár személyes használatra. Most segítünk megválaszolni a kérdést, és kiderül, hogy melyiket érdemes megvenned.


    A legfontosabb: miért vásárolod, mi a terved?
    A teleszkóp olyan, mint egy autó. Nem mindegy, hogy mire keresel autót, miért szeretnél venni: azért, mert a családodat akarod biztonságban szállítani, felfedeznéd egy cabrióval a világot, esetleg off-roadozni szeretnél vagy a gyorsulás és a lapos sportkocsik (na meg az ezzel járó hódítás) a célod?

    Szóval a legfontosabb, amit el kell döntened az, hogy távcsövet, vagy teleszkópot szeretnél. A távcső arra lesz jó, hogy megfigyeld a madarakat, a szomszédodat, vagy csak úgy egyszerűen közelebb hozza a világot neked. Azt szoktuk javasolni, hogy az első teleszkópod legyen egy távcső. Ha megtetszik, és valóban az ég érdekel, akkor lehet elgondolkodni egy teleszkópon. Mondunk neked 4 ötletet, amire oda kell figyelned a kiválasztásakor.


    Így vásárolj teleszkópot
    Összegyűjtöttünk neked 4 jótanácsot, hogyan érdemes teleszkópot választanod. Nem vagyunk abban biztosak, hogy mindegyik tetszeni fog neked, de az biztos, hogy hasznos lesz.

    1: Válaszd a „drágábbat”.
    Ha most Amerikában élnénk azt írnánk, hogy semmiképpen ne vegyél olyan távcsövet amelyik kevesebb mint 300 dollárba kerül. Azért ne, mert akkor nem azt kapod amire vágynál. Nálunk már ennél olcsóbban is találsz, és azok közül is nyugodtan választhatsz, de tény, hogy minél drágább, annál jobb lesz.

    2: Figyelj oda arra mit tud
    A távcső legfontosabb tulajdonsága a mérete, azaz a fő tükör vagy lencse átmérője. Minél nagyobb a távcső, annál több fény gyűlik össze, amely lehetővé teszi a tompított objektumok megtekintését. Egyébként a távcsövek tubusán (és a leírásukban is) van egy számsor. Legyen ez mondjuk a "4,5 × 25 7.6 °". Ez jelzi az alapteljesítményt. Az első szám a nagyítás mértékét mutatja. Ez azt jelzi, hogy hányszorosára nagyítja azt amit nézel. A következő szám a frontlencse mérete milliméterben. Az utolsó szám a valós látómező.

    3: Figyelj, hogy legyen szilárd tartója
    Ez az egyik legfontosabb, mert biztosan nem akarod a távcsövedet állandóan igazgatni, fogni, és zavaró hogy ha egy leheletnyit hozzáérsz azonnal elmozdul a jól beállított helyéről.

    4: Mit nézel vele?
    Mi mindig azt javasoljuk, hogy vásárolj a teleszkóphoz egy égtérképet, vagy legyen egy kevés csillagászati ismereted, mert sokkal nagyobb buli felismerni, és megismerni a csillagokat, mint az, hogy azt sem tudod mit nézel. Persze már csak a Perseidákért megéri, mert káprázatos, de az év többi napján is elképesztően izgalmas felfedezni az eget és ha csak a Holdat figyeled meg, már megérte, igaz?

    Kattints ide mutatunk teleszkópokat: https://www.webaruhaz.hu/haztartas/tavcso-es-mikroszkop/teleszkopok.html

#Teleszkóp (1)