06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    5 dolog amit nem tudtál a karácsonyról

    Ha eddig azt gondoltad, hogy mindent tudsz a karácsonyról, és biztosan nem tud meglepni, akkor most figyelj, mert összegyűjtöttünk 5 olyan (egyébként néha vicces) karácsonyi tényt, legendát, történetet, amit eddig nem tudtál. (Például kiderül, hogy Rudolf orra miért piros)


    Karácsony és a hagyományok Noha a karácsony egy olyan tradicionális ünnep ami nem változik, mégis számtalan olyan vicces, érdekes titkot rejt, amit nem tudsz. De egyszer minden kiderül: most megtudhatsz 5 különleges dolgot a karácsonyról.


    5: Azt hitted, hogy a Jingle Bells karácsonyi dal. Tévedsz.
    Mivel egyszerűen nem múlik el karácsony a Jingle Bells nélkül (oké, nem hagyhatjuk ki a Last Christmas-t sem a Wham-től) ezért azt hiszed, hogy a Jingle Bells egy karácsonyi dal. Látod magad előtt, ahogy megírták, ahogy áthatja a karácsony szelleme. Pedig nem. A Jingle Bells eredeti címe One horse open sleigh (ez a sor többször szerepel is a dalban) azért, mert eredetileg a híres Medfordi szánkóversenynek íródott ráadásul Hálaadás napján énekelték. Aztán idővel összeforrott a karácsonnyal valahogy.

    4: De miért vörös Rudolf orra?
    De miért vörös Rudolf orra? Azt tudod, hogy Rudolf egy rénszarvas, ráadásul különleges, mert idővel akkora sztárrá vált, hogy nem is tudod a többi rénszarvas nevét. (Nem, tényleg nem tudod, hiába próbálsz meg most visszaemlékezni, nem tudod). Rudolf nem csak sztárrénszarvas, de azért is különleges, mert egyedül neki vörös az orra. De miért? Mi oka van annak, hogy legyen egy rénszarvas, amelyiknek vörös az orra?
    Nos Rudolf orra azért vörös, mert (vicces, de egyszerű az oka) megfázott. Viszont a vörös orrával világít éjjel és nappal is a hóban ezért ő vezeti a többieket. Ez Rudolf vörös orrának a titka.

    3: Sinterklaas aki gyereket lop
    Mindenhol máshogy hívják a Télapót, Hollandiában például Sinterklaasnak. Ráadásul a holland télapó (aki apró ajándékot hoz, de ott nem szenteste) Spanyolországból érkezik Hollandiába a legenda szerint. Sinterklaasnak vannak segítői, olyan fekete arcú, szorgalmas manók akik ellopják a rossz gyerekeket, és egészen Spanyolországig viszik őket. A holland gyerekek pedig egyszerre imádják Sinterklaas-t és félnek is tőle.

    2: Van, ahol pókhálókkal díszítik a fákat
    Ha utálod a pókokat, akkor neked Lengyelországban, Németországban, és Ukrajnában rémálom a karácsony, mert ott azt tartják, hogy pókokkal, és pókhálókkal kell díszíteni a fákat, mert akkor szerencséd lesz. A legenda onnan ered, hogy állítólag egy pók annak idején hálót szőtt Jézus köré, és abban ringatta. A fenti országokban egyébként abban reménykednek, hogy reggelre a pókháló ezüstté, vagy arannyá válik.

    1: A Télapó mém
    Sokszor végigszaladt már a neten, nem is írjuk le a pontos számokat, de vannak karácsony mítosz rombolók. Ők azok, akik kiszámolták, hogy mivel több mint 2 milliárd olyan gyerek van a Földön ahova el kell jutnia a Mikulásnak (kicsit felejtsd el Jézust, mert majdnem mindenhol Mikulás hozza az karácsonyi ajándékot) így 845 000 000 helyre megy egy nap. Az időzónák miatt 36 órája van erre ami azt jelenti, hogy 650 mérföld/órával megy. Ez kevesebb mint a fénysebesség (elvileg tehát meg tudná tenni) de azért lássuk be, hogy lehetetlen. Szóval valószínűleg nem egyedül van. Vagy nem is létezik…..


    Karácsonyi ajándékokért ide kattints: https://www.webaruhaz.hu/akcios-termekek/akcios-termekek.html

#Mikulás (3)