06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    5 sulis cucc, amit megvetetnek, de soha nem fog kelleni

    Az iskolakezdés nem olcsó mulatság, főleg akkor nem, ha önszántadból megveszel, vagy megvetetnek veled egy csomó olyan dolgot, amire az égvilágon semmi szükséged nincs. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk sulis cuccot, amit megvetetnek, de minek?


    A kedvencünk
    A mi kedvencünk (oké, nagyon régen volt) a tisztasági csomag. Szinte biztos, hogy emlékszel rá: ez volt az a csomag, ami – egy teljesen megmagyarázhatatlan ok miatt – minden gyereknek kellett. Volt benne szappan, meg törölköző, ha jól emlékszem még talán valami szalvéta is. Hoztuk vittük magunkkal minden nap, és szinte soha nem használtuk. Senki nem értette miért kellett 30 gyereknek 30 szappant cipelni évekig. Ha azt hiszed, hogy azóta minden megváltozott, tévedsz, íme 5 teljesen felesleges dolog, amit meg fogsz venni.

    A szövegkiemelők
    Nem azt mondjuk, hogy nem kell (hiszen akkor magunk ellen beszélnénk, mert árulunk) hanem azt, hogy felesleges. Szinte biztos, hogy van neked otthon. Ha nincs akkor vidd haza az irodából. Úgysem lesz sok értelme, mert amit kiemel vele, az idővel inkább olvashatatlan lesz, mint kiemelt.

    Játékpénz
    Az iskola gyakran kér játékpénzeket, azzal tanulnak meg a gyerekek számolni. Ez mindeddig rendben, és lehetne az egyik legfontosabb iskolai kiegészítő is, de elsőben, és másodikban összesen 3 azaz 3 alkalommal volt bármi szükség rá. Lehet, hogy érdemes lenne egy életre elfelejteni.

    A mágikus betűkészlet a hülye betűtartóval
    Értjük, hogy 1982-ben Zálcsik Ubulka finommotorikus mozgását éppúgy segítette a betűkirakós betűtartó, mint magát az írást, de 2019 2020 van, és míg te több órán át készíted elő ezeket, addig a gyerek 2-3 órát fogja összesen használni. Akkor is minek, a laptopok, a tabletek, és a telefonok világában?

    Uzsonnás doboz
    Talán még a régi tisztasági csomagnál is sokkal feleslegesebb, de ennek legalább te dőlsz be. Színes, szagos, tök jól néz ki. Van benne mindenféle gyümölcstartó, frissen tartó, meg amit el tudsz képzelni. Megveszed, és soha nem visz el benne semmit a suliba, mert majd a büfében megveszi.

    Füzetborító
    Kétségtelen, hogy mindenféle van belőle. Az is kétségtelen, hogy úgysem kell – becsomagolod másba a füzetet – és úgy viszi majd el. Nálunk is lehet kapni, de ne vegyél.

    Lehet, hogy eddig is sokat spóroltál velünk, de figyeld a nyári szünetben az oldalunkat, mert nagy sulibevásárlást tartunk, és adunk neked ingyenes szállítást és kedvezményt is.

#Ceruza (5)   #Iskolaszer (7)   #Sulikezdés (1)