06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    A PaperLab forradalmasítja az irodai újrahasznosítást

    A világ első száraz eljárással működő irodai papírkészítő rendszere megérkezik Európába

    A PaperLab forradalmasítja az irodai újrahasznosítást azáltal, hogy a papírhulladékot száraz folyamat segítségével nyomtatható irodai papírrá alakítja.

    Az Epson, a globális technológiai vezető és újító vállalat idén bemutatja a PaperLab készüléket – a világ első száraz eljárással működő irodai papírkészítő rendszerét Európában először. A PaperLab képes új papírt előállítani a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból száraz eljárás alkalmazásával, és naponta több ezer újrahasznosítható lapot tud előállítani.

    A PaperLab ideális az olyan vállalatok számára, amelyek környezetbarát, ökológiailag hatékony és fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságosan megsemmisítésére, és a papír újrahasznosítására. A PaperLab koncepciót Európában első alkalommal a CeBIT(Hannover, március 20 – 24.) rendezvényen fogjuk bemutatni egy nagyobb kiállítás részeként, amelyen az Epson innovatív, hatékony, kompakt és precíz munkahelytechnológiái
    szerepelnek.

    Mr. Minoru Usui, az Epson nemzetközi elnöke részt vesz a CeBIT rendezvényen, és bemutatja a PaperLab készüléket az Epson legújabb munkahelyek számára tervezett technológiáival egyetemben. Mr. Usui programbeszédet fog tartani a jövő munkahelyitechnológiáival kapcsolatban, és részletesen elmondja, hogyan fejlődik a munkahely és az emberek életének minősége az Epson technológiájának és a jövőt illető elképzeléseinek köszönhetően.

    Mr. Usui hozzátette: „Rettenetesen büszke vagyok, hogy bemutathatom a PaperLabkészüléket, a világ első irodai papírkészítő rendszerét, amely száraz eljárást alkalmaz. A PaperLab képes új papírt előállítani a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból, és naponta több ezer újrahasznosítható lapot tud előállítani.

    „A tavalyi év végén Japánban mutattuk be a PaperLab eszközt, és terveink szerint 2018 őszén kezdjük el az értékesítését Európában. Célunk egy új irodai nyomtatási ökoszisztéma létrehozása, ahol az ügyfelek a PaperLab által újrahasznosított papírokra nyomtatnak a nagysebességű tintasugaras nyomtatók segítségével. A PaperLab ideális az olyan vállalatok számára, amelyek fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságos
    megsemmisítésére és a papír újrahasznosítására.

    „Olyan világot látok magam előtt, ahol nyomtathatunk, és mindazt a papírt, amit szeretnénk, újrahasznosíthatjuk. Remélem, egyszer majd minden méretű papírhoz kifejlesztjük a PaperLab eszközt, és gyárakban, irodákban és még otthon is használni fogják őket.”

    A vállalatok a PaperLab használatával különböző méretű, vastagságú és típusú papírt állíthatnak majd elő, az irodai papíroktól a névjegykártya- és a színes papírokig.

    A PaperLab funkciói

    1. Szárazrost-technológia

    Rostmentesítés
    Az Epson által fejlesztett rostmentesítő egység a használt papírt mechanikusan
    hosszú, vékony rostokra bontja le, anélkül, hogy vízre lenne szüksége. Az adatok
    nyomai mind azonnal, teljes mértékben és biztonságosan megsemmisülnek.

    Kötés
    A használt papír rostjait kötőanyaggal egymáshoz köti. Ez az anyag több különböző színben is elérhető, hogy a PaperLab használói több színben is előállíthassanak papírt, vagy fokozzák a papírok fehérségét.

    Formázás
    Az összekötött rostokat összenyomja az új papírlap megformázásához. A PaperLab használói A4-es és A3-as lapokat változatos vastagsággal tudnak létrehozni a papírsűrűség, -vastagság és -forma beállításával.

    2. Fokozott biztonság
    A bizalmas dokumentumok teljes megsemmisítésével a PaperLab növeli az
    adatbiztonságot. Ahelyett, hogy a papírhulladék elhagyná a telephelyet, helyben
    finomrostokra bomlik. A rostokon semmilyen felismerhető információ nem marad
    meg, nem úgy, mint az iratmegsemmisítőn ledarált papírokon. Ezért a PaperLab
    ideális megoldás a helyi kormányzati irodák számára, és más, nagy mennyiségű
    bizalmas dokumentumot kezelő intézmények számára. Védi a személyes adatokat,
    és az intézmények, lakosok, ügyfelek számára teljes nyugalmat biztosít.

    3. Különböző típusú papírok gyors előállítása
    A PaperLab az első új lapot a papírhulladék betöltése és a Start gomb megnyomása után körülbelül 3 perccel készíti el. Óránként körülbelül 720 A4-es lapot képes előállítani. A használt papír magasabb értékű papírrá – például másolópapír, névjegykártyákhoz való kártyaköteg vagy hirdetésekhez való színes papír – alakításával a vállalatok és a helyi kormányzati intézmények bármikor elő tudnak állítani bármilyen, számukra szükséges papírterméket.

    4. Alacsonyabb környezeti terhelés
    A PaperLab vízmentes eljárással állít elő papírt. Általában egy pohár víz kell egyetlen A4-es papírlap előállításához. Mivel a víz értékes globális erőforrás, az Epson úgy érezte, száraz folyamatra lenne szükség.

    Megjegyzés: Csak kis mennyiségű vizet használ fel, annak érdekében, hogy egy
    bizonyos páratartalom-szintet tartson fenn a rendszerben.

    *1 A 2016 novemberében készült Seiko Epson globális felmérés azt mutatta, hogy a PaperLab az első irodán belüli
    papírkészítő rendszer, amely száraz eljárást alkalmaz.
    *2 A rendszer hagyományos A3-as és A4-es méretű papírt használ nyersanyagként.
    *3 Csak kis mennyiségű vizet használ fel, annak érdekében, hogy egy bizonyos páratartalom-szintet tartson fenn a rendszerben.

#Epson (13)   #Iroda (11)