06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    A tintasugaras lesz az új kedvenc

    Egy friss kutatás szerint egyre inkább háttérbe fog szorulni a lézeres technológia

    A lézertechnológiás nyomtatással kapcsolatos téves elképzelések még mindig Európa-szerte erősen jelen vannak, de a növekvő környezetvédelmi-, illetve a költségekkel és a teljesítménnyel kapcsolatos elvárások új lehetőséget kínálnak a tintasugaras tecnológiák.

    Mindössze néhány hónappal azt követően, hogy az Epson bejelentette, továbbra is növekvő mértékben fektet be az üzleti tintasugaras technológiába, a kutatás azt mutatta, hogy az európai döntéshozók és -előkészítők 74%-a a tintasugaras technológiát választotta, miután megismerték az üzleti nyomtatási technológiai lehetőségekre vonatkozó tényekkel. Az Epson Europe és a Parkes Research által végzett online kutatás több mint 8000 szakembertől gyűjtött információkat 21 európai országban, többek között Magyarország területéről is. Az üzleti tintasugaras technológia és a lézertechnológia közötti teljesítménykülönbségekkel kapcsolatos, független források által ellenőrzött tények alapján, a válaszadóknak egy sor igaz/hamis kérdést tettünk fel, hogy felmérjük az ismereteiket. Az eredmények meglepők lettek; kiderült, hogy továbbra is számos ősöreg téves elképzelés tartja magát arra vonatkozóan, hogy melyik technológia teljesít jobban, különösen a hulladéktermelés és a termelékenység tekintetében.

    Valójában csak a válaszadók 7%-a tudta, hogy az üzleti tintasugaras nyomtatók jobban teljesítenek mind az öt megvizsgált területen: hulladék, termelékenység, sebesség, CO2 és energiafelhasználás. A régiónkénti eredményeket szemlélve érdekes összehasonlításokat lehet végezni a fő európai piacok között. Magyarország, Csehország, Lengyelország, Románia és Szlovákia tekintetében a tintasugaras technológiával kapcsolatos téves elképzelések ellenére a válaszadók túlnyomó többsége (76%) az üzleti tintasugaras technológiát választaná az üzleti nyomtatási technológiai lehetőségekre vonatkozó tények megismerését követően. A válaszadók többsége (74%) úgy gondolta, hogy a lézernyomtatók kevesebb CO-t termelnek (pedig ennek ellenkezője igaz), és 61% helytelenül úgy gondolta, hogy kevesebb hulladékot termel, mint a tintasugaras technológia. Továbbá a válaszadók 77%-a tévedett abban is, hogy lézernyomtatókkal nagyobb termelékenység érhető el, mivel kevesebb a karbantartási és az állásidő. 


    Az Epson vállalatjelentős múlttal rendelkezik a nyomtatási innovációk területén, és szeretné elősegíteni az üzleti tintasugaras nyomtatási technológia előnyeinek jobb megértését, mert ez a technológia nemcsak a nyereség szempontjából jobb választás, de a környezetre gyakorolt hatása is kisebb. Dobos Csaba, az Epson Magyarország üzleti nyomtatókért felelős termékmenedzsere elmondta: „A lézernyomtatók már régóta dominálnak az irodai nyomtatás területén, a felhasználók azonban jobb teljesítményű és energiatakarékosabb megoldást szeretnének kisebb költségek és nagyobb sebesség mellett. Arra jutottunk, hogy ezen elvárások csak úgy  teljesíthetők, ha befektetünk azon tintasugaras technológia fejlődésébe, amelyet eredetileg az ipari nyomtatáshoz fejlesztettünk ki – ahol a termelékenység és a minőség kritikus fontosságú tényezők.
    „Ez a fejlesztés olyan üzleti tintasugaras termékeket eredményezett, amelyek akár percenként 100 oldalas sebességgel is üzemelhetnek alacsony oldalankénti költségekkel, valamint akár 99%-kal kevesebb hulladékképződéssel és 96%-kal kisebb energiafogyasztással a lézernyomtatókhoz képest. Emellett a lézertechnológiás termékekhez képest a karbantartási és a beavatkozási szükségletek 98%-kal csökkentek *1.


    „A tintasugaras technológia egyre jelentősebbé válik a nyomtatók piacán. Piacelemzők szerint (IDC) a tintasugaras technológia 10,2%-kal lesz nagyobb (összesített éves növekedési ráta) 2020-ra *2. Az ismeretek azonban még mindig hiányosak, ezért úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük a piacot a nyomtatástechnológiai választási lehetőségekkel kapcsolatban, és bemutatjuk a tintasugaras technológia és a lézertechnológia közötti valódi különbséget és az egyének ezen technológiákra vonatkozóan hozott döntéseinek a hatásaival kapcsolatos tényeket.


    Egy olyan korban, amikor a vállalatok társadalmi felelősségvállalására (környezetvédelmi és társadalmi szempontokat is figyelembe véve) vonatkozó munkahelyi előírások egyre fontosabbá válnak Európa-szerte, az Epson tintasugaras technológiát támogató döntését igazolja a tény, hogy a felmért európaiak többsége (74%) az üzleti tintasugaras technológiát választotta, miután megismerkedtek a nyomtatástechnológiai választásukra vonatkozó tényekkel.
    Az üzleti tintasugaras technológia előnyei kifejezetten fontosak a nagyvállalatok szempontjából, amelyek számára egyre szükségszerűbb, hogy éves szinten megfeleljenek a nem pénzügyi jelentéstételi előírásoknak az EU-ban és szélesebb körben is. A jelenlegi országos szabályozások gyakran elégtelenek a Párizsi Megállapodás keretében előírt kétfokos forgatókönyv alatti helyzetfenntartásához. A nemzetközi célok eléréséhez kiemelt fontosságú, hogy az üzleti közösség teljesítse az olyan globális mércék követelményeit, mint a fenntartható fejlődési célkitűzések.


    Az Epson 585 millió eurót fektetett be új gyártóüzemekbe Japánban és más piacokon; ebből 185 millió eurót szánt kifejezetten a PrecisionCore technológia fejlesztésére – ez egy olyan innováció, amely forradalmi változást hozott az üzleti tintasugaras technológia területén.


    Néhány szó a kutatásrólAz Epson online felmérést végzett a közösségi médiában, az online médiában és közvetlen levelezési csatornákon keresztül 21 európai országban (Finnország, Lengyelország, Magyarország, Norvégia, Románia, Svédország, Szerbia, Csehország, Szlovénia, Hollandia, Görögország, Dánia, Horvátország, Szlovákia, Belgium, Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Olaszország,Portugália és Németország) 2017 szeptembere és novembere között, amely során 6326 választ gyűjtött össze. A felmérés célja az volt, hogy kiderítse, mennyire ismerik az emberek a lézeres és a tintasugaras nyomtatási technológiák előnyeit egymáshoz képest, és hogy mit választanának a tények ismeretében. 2017 novemberében a Coleman Parkes Research kiegészítő felmérést végzett az Epson nevében. Az eredmények között megtalálható 1818 különböző európai szervezeteknél dolgozó szakember visszajelzése.

    1 BLI által végzett tesztek, 2017 februárját megelőző két hónapos vizsgálati időszakban, konkurens készülékek adott csoportjával összehasonlítva, az Epson megbízása alapján
    2 IDC, A nyugat-európai üzleti tintasugaras technológia piaci részesedései, 2015

#Epson (13)   #Nyomtató (12)   #Tintasugaras (19)