06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Ekkora úszógumi kell a gyerekednek

    Nem könnyű elönteni, hogy milyen, és mekkora méretű úszógumit érdemes beszerezned a gyerekednek pedig ez fontos döntés, mert a gumi gyakran életet ment. Azért, hogy segítsünk megtalálni az ideális megoldást, most megírjuk, hogyan és mi alapján válassz úszógumit. (Nem hagyjuk ki a karúszót sem)


    Halálos statisztikák – ezért kötelező az úszógumi.
    Magyarországon évente (átlag) 25 kisgyerek fullad vízbe. A legtöbb áldozatot a folyóik szedik, hiszen gyakran örvénylenek, vagy ragadják el a sodrásukkal a kicsiket. A bányatavak állnak a második helyen, mert hirtelen mélyülnek és gyakori, hogy valahol akár több fokkal hidegebb a víz, mint 1-2 méterrel odébb. Ez – és a mélység – megijesztheti a kisgyereket, aki kicsúszhat a védőfelszereléséből ás azonnal tragédia történik. Sajnos egyre több kisgyermek fullad meg a kerti medencékben is, a szülők figyelmetlensége miatt. Ha pedig a csodával határos módon túlélik a szerencsétlenséget a gyerekek gyakran maradandó agykárosodást szenvednek, hiszen az agyuk sokáig nem kapott oxigént. Egy úszógumi azonban életet menthet. De milyenre van szükség?

    Az úszógumi, amit soha ne vegyél meg
    Kegyetlen mondat következik: soha ne vegyél piacon, vagy valamiféle zsibvásárban úszógumit azért, hogy pár száz forinttal olcsóbban megúszd. Lehet, hogy a választott gumid silány minőségű, elszakadhat, kicsúszik a gyerek belőle, és a szemed láttára fullad meg, mert spóroltál 500 forintot. Soha ne tedd ezt.

    Miért kell az úszógumi, és hogy használd?
    Ha a gyereked még nagyon pici (2 éves, vagy alatta van) akkor elég lehet neki a karúszó is, mert az is a víz fölött tartja majd őt. Ha a gyerek nagyobb akkor kell neki az úszógumi. A cégek legtöbbször mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő úszógumit tudd kiválasztani, hiszen ráírják, hogy mekkora gyereknek való. Egyvalamit azonban nem, pedig ez igaz az úszógumira, és a karúszóra is: egyik sem életmentő eszköz. Éppen csak arra való, hogy a vízben ne kelljen folyamatosan tartanod a gyereket, hiszen egy jól kiválasztott úszógumi, vagy karúszó fenntartja a vízen, de nem életmentő, ezért tilos a gyerekedet egyedül hagyni az úszógumiban, és eltávolodnod tőle.

    Ekkora – és ilyen - úszógumi kell
    Amikor úszógumit vásárolsz nem mindig van veled a gyereked, és ha veled van sem biztos, hogy „belepróbálhatod”. Szerencsére ma már nem is kell, mert a legtöbb úszógumira nem csak az van ráírva, hogy hány éves kortól hány éves korig jó a gyereknek, hanem egyre több karúszó és úszógumi jelzi, hogy hány kilóig tudja a gyereket a víz felett tartani: és talán ez a legfontosabb, nem a gyerek életkora, sőt nem is a gumi színe, vagy mintája. Ha teheted a maximális biztonság miatt válassz olyan gumit, aminek a szélébe bele tud kapaszkodni a gyereked (így szinte biztosan nem csúszik ki belőle) vagy olyat amelyiknek a belseje nem teljesen lukas, hanem műanyag réteggel csökkentik a lukat, esetleg a lábának van kialakítva hely: ezek a gumik még biztonságosabbak. (Ha az úszógumit karúszóval kombinálod, korlátozod a gyereket a mozgásban, de megnöveled a biztonságot)Biztonságos úszógumikért ide kattints: https://www.webaruhaz.hu/jatek/sport-szabadid/matrac-uszogumi-medence/uszogumi.html

#Úszógumi (1)   #Medence (4)