06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Epson WorkForce Pro - energia és CO2 kalkulátor

    Egyik érvünk az üzleti tintasugaras nyomtatók mellett, hogy a lézerekhez képest akár 80-90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.

    Mivel a lézer nyomtatók energia fogyasztása nincs a köztudatban, ezért a csökkenést sem tudják a vásárlók értékelni, mert nem tudják, hogy mennyiről csökken 90%-kal és mennyit is jelent ez pénzben kifejezve. Éppen ezért készült egy kalkulátor oldal.

    TCO Certified (PRNewsfoto/TCO Certified)


    A kérdés egyből adódik, hogy jó jó, de hogyan mérjük? Mihez viszonyítjuk?Mivel a lézerek energiafelhasználása is igen széles skálán mozog, és nem feltétlenül a havi nyomatszámtól függ, hanem sokkal inkább az egy nyomtatási feladatra eső oldalak számától, azaz hogy mennyiszer kell felmelegedni a szerkezetnek -> 10x10 oldal nyomtatása sokkal több energiát igényel mint 1x100 oldal.


    Az energiahatékonyság összehasonlítás ezt a területet is elérte csak még kevésbé ismert. Ezt pedig úgy hívják, hogy TEC (Typical Electricity Consumption) értékamit egy ideje publikálnak is a gyártók. A mérés menete itt található: https://www.energystar.gov/ia/products/fap/IE_TEC_Test_Procedure.pdf
    Azaz a kalkulátor oldal ezeket a TEC értékeket hasonlítja össze egy adott időszakra vetítve (12-36 hónap). Azaz egy szabványértéket hasonlítunk össze
    Az oldal itt taláhatóhttp://www.epson.eu/viewcon/corporatesite/cms/index/12060
    Modelltől függően 3 év alatt 4-8000 Ft megtakarítás is kimutatható 1 eszköz eseténben. Egy nagyobb géppark esetében ez már egy jelentős tételt is kiadhat (pl. kórházaknál)

#Epson (13)   #Nyomtató (12)