06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Futóbicikli a sztár

    Kétségtelen, hogy a futóbicikli (sokan tanulóbiciklinek hívják) az elmúlt pár évben vált sztárrá, és csak mostanában látsz kisgyerekeket robogni vele. De mire jó a futóbicikli, és miért olyan népszerű? Most mindent elmondunk róla.


    Biciklievolóció
    Amikor te (aki ezt a cikket olvasod) voltál kicsi, akkor nagy eséllyel teljesen más biciklievolúción mentél keresztül. Kaptál egy nehéz, vasból készült bicajt, pótkerekekkel, azzal tanultál meg bicajozni. Amíg nem ment pótkerék nélkül (ezt ma segédkerekeknek hívják), addig használtad. Amikor nem volt rá szükséged, lekerültek a pótkerekek, és bár sokszor hatalmasat estél, előbb utóbb megtanultál cangázni. De ha ez így jó volt, akkor hogyan került képbe a futóbicikli és miért érdekes egyáltalán?

    Futóbicikli: csak előnye van
    A futóbicikli egyik legnagyobb előnye az, hogy már a 2-3 éves gyerekeknek is hatalmas örömet okoz a bicajozás, és megtanítja őket egyensúlyozni, plusz koordinációt fejleszt, és sportra is tanít, ahogy a kicsi lábaikkal lökik a bringát. A futóbicikli egyetlen hátránya az, hogy havonta kell cipőt venned, mert az orra folyamatosan lekopik majd a futóbicikliző gyereked miatt. Minden más előny, hiszen, ha belegondolsz, te 5-6 éves korodra tanultál meg rendesen bicajozni. A gyereked pedig 2-3 évesen már száguld (én egyszer lemértem, a lányom, lejtőn lefelé 17 km/ órás sebességgel suhant a futóbicajjal, miközben egyensúlyozott, a lába nem volt a földön).

    A futóbicikli fejleszt
    Azt tehát tudjuk, hogy egészséges, hogy szuper móka, de azt kevesen tudjuk, hogy hatalmas koncentrációt vár el a gyerektől, hiszen a bringával akadályokat kell kikerülni, belemehetsz gödrökbe, és eleve egyensúlyozni kell: ez pedig nehéz, és brutális tempóban fejleszti az izmokat, plusz a mozgáskoordinációt.  A futóbicikli azért is fontos, mert a gyerekek egyedül, segítség nélkül tanulnak meg vele egyensúlyozni, ez azért is szuper, mert amikor eljön az ideje, akkor a gyereked átmenet nélkül fog tudni bringázni a kétkerekű bicajjal (Nem akkor kell majd megtanítani egyensúlyozni őt). Ez logikus, hiszen míg te először hajtani tanultad meg a bicajt (a pótkerekek miatt nem estél el) és csak utána tanultad meg az egyensúlyozást, ma fordítva történik. Előbb tanul meg a gyerek egyensúlyozni aztán tekerni.

    Futóbicikli: így válaszd ki!
    Egy futóbiciklit nem nehéz kiválasztani: igazából csak azt kell eldöntened, milyen legyen a színe, és mekkora legyen a mérete (persze ha akarod megnézheted mit tartalmaz, hány kiló a bicaj), és máris jó döntést hoztál. Mutatjuk, mire figyelj oda, 3 sorban.1,5 - 3 éves kor - 80 – 95 cm magasság - 39 – 45 cm ülésmagasság
    3 - 4 éves kor - 95 – 105 cm magasság - 45 - 55 cm magasság4 - 6 éves - 105 cm felett - 55+ cm magasság


    Ha futóbicajt keresel, vagy azt szeretnél venni kattints ide: https://www.webaruhaz.hu/jatek/gyermek-jarmuvek/futobicikli.html

#Bicikli (1)   #Futóbicikli (1)   #Játék (8)