06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Még 5 dolog, amit nem tudtál a karácsonyról

    Nemrég összegyűjtöttünk 5 (vicces, érdekes) dolgot, amit biztosan nem tudtál a karácsonyról. De nincs megállás íme itt van még 5 olyan tény, amit biztosan nem tudtál. (Például azt sem, hogy a karácsony előtti 2 hétben szakítanak a legtöbben)


    Karácsony különös titkai Bármennyire is ismerjük a karácsonyt, bizony különös titkokat rejt. Az előző cikkünkből már kiderült miért vörös Rudolf orra, és az is, hogy ha pókfóbiás vagy, akkor ne Ukrajnában karácsonyozz. Most újabb vicces, érdekes és elgondolkodtató karácsony tényeket írunk neked.


    5: Karácsony előtti két hét a legveszélyesebb Az emberek Facebook posztjait elemezve szociológusok azt állapítottak meg, hogy a legtöbb szakítás Valentin napot követő 2 hétben, és a karácsony előtti kettő hétben történik. Ettől független lehet szeretet ünnepének is hívni, mert karácsony napján szinte egyáltalán nincsenek szakítós posztok.

    4: Miért mennek a japánok a KFC-ben karácsonykor Fura szokásnak tűnik, de a japánok (hagyományosan) a Kentucky Fried Chicken-ben esznek karácsony este. Ez egyébként 1947 óta van így, amikor a KFC egy kivételesen erős marketingkampánnyal jelentkezett: a külföldieknek készített a KFC hagyományos karácsonyi vacsorát (csirkét, borral). Mivel ez hatalmas siker lett, ezért a következő években megismételték, aminek az lett a vége, hogy a KFC vacsora összemosódott a karácsonnyal és ára már tömve vannak a KFC-k karácsonykor. De ma már csirkét rágcsáló bort iszogató japánokkal.

    3: Te is írod Xmas-nek a karácsonyt? Akkor hibázol! Valamiért elterjedt, hogy a Christmas szót Xmas-nak írjuk rövidítve. Ha belegondolsz, ez azt jelenti, hogy a Chris (azaz Krisztus) szót hagyod ki és helyettesíted X-el. Ha te is így írtad egyszerre hibázol és nem, mert bár az angolban a Chris szót nem helyettesítheted X-el, az eredeti görög szóban az X betű (chi) a Chris szó első betűje: tehát angolul hibázol, görögül nem.


    2: Neked is van karácsonyfád? De miért nem libatollból? Az első karácsonyfának több története is van. Van, aki szerint azért terjedt el mert az angol királyi család egyik fotóján (ábrázolásán) látható egy feldíszített fa a háttérben, karácsonykor. Mások szerint nem is fából készült az első karácsonyfa, hanem libatollból. Ez annyira elterjedt, hogy az első (mesterséges) karácsonyfák végül nem műanyagból, hanem libatollból készültek, csak most váltottunk át műanyagra.

    1: A német csoda A németországi Heiligabendről, vagy karácsonyról azt mondják, hogy nem más, mint egy varázslatos időtartam, amikor a szíved hallja az állatok beszélgetését. Ilyenkor a folyók borrá változnak, a karácsonyfavirágok gyümölcsöt hordoznak, a hegyek pedig szétnyílnak azért, hogy drágakövekkel ajándékozzák meg azokat, akik megérdemlik. Állítólag ilyenkor a tenger fenekéről hallani lehet csodaszép csengőszót, csak figyelni kell, és nyitott szívvel élni.


    Karácsonyi ajándékokért ide kattints: https://www.webaruhaz.hu/akcios-termekek/akcios-termekek.html

#Mikulás (3)