06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Miért válassz LED lámpát, fénycsövet?

    Mielőtt pontokba szednénk a LED előnyeit egy személyes történet. Amikor felépítettük a házunkat, a konyhába 2 darab fénycsövet raktunk, az egyiket a mosogató fölé, a másikat pedig az étkezőasztalhoz. Ez a kettő fényforrás volt az első kettő, amelyet a leghamarabb kicseréltünk.  LED re.


    A LED fényforrásoknak (LED lámpákLED izzók) számtalan előnye van. A legfontosabb az energiatakarékosság. Ha egy sima villanykörte, vagy egy sima neon lámpa energiaszükségeltét vesszük alapul, a LED lámpával, vagy LED fénycsővel majdnem 90% ot takaríthatunk meg.Azt is tudni kell hogy a hagyományos izzók az energia egy nagy részét melegítésre használják fel, a LED lámpák ezzel szemben alig melegednek, hiszen a fény előállítására használják az áramot.Nehéz észrevenni, és nehéz elhinni, de amikor felkapcsolsz egy hagyományos lámpát, nem 100%-on világít egy ideig. A LED lámpákLED fénycsövek az áram majdnem 100%-át arra használják, hogy fényt adjanak.
    Egy hagyományos izzó élettartama általában 1000 üzemóra. Azt jelenti, hogy ha egy hagyományos izzó napi 2 órát világít, a legjobb esetben 1 éven belül kiég, elromlik. A LED lámpák, LED fénycsövek evvel szemben 30 000 – 100 000 üzemórásak. Tehát 30 vagy akár 100 szor annyi ideig működnek, mint a hagyományos izzók.


    Amíg a hagyományos izzók esetében érezhetsz egyfajta fura vibrálást, amikor világít a LED lámpa, vagy LED fénycső esetében ezt soha nem láthatod, mert nem vibrál.Nem városi legenda, hogy a hagyományos izzókat, ha sokat kapcsolod le, és fel, akkor rövidül az élettartama, hanem tény. A LED esetében ilyen nem történik: bármennyiszer is kapcsolod fel és le, az semmiféle hatással nincsen az élettartamára.


    A hosszú élettartam akkor érdekes, amikor olyan helyen van a fényforrás, amit nehezen érsz el. Minden lakásban, házban van olyan hely, ahol úgy van az izzó, hogy a kicserélése bonyolult. Ilyen helyekre fokozottan ajánlott a LED.
    Tényleg vájt fülűeknek: de a LED lámpának nincsen fény szmog hatása. Pontosan abban a spektrumban világít, ami a fontos, pontosan oda, ezért például soha nem „színezi át” a tárgyat, amit megvilágít.


    Tényleg nagyon drága a LED?
    Bár sokan ismerik a LED előnyeit, de sokan megriadnak az árától, pedig egy egyszeri befektetés, ami hamar megtérül, és a megtérülése után a villanyszámlád is csökkenni fog.


    Nézzük én miért cseréletem le. Matematika következik, vigyázat!
    konyhában 2 darab fénycsövem volt. F energiaosztályú. A két fénycső napi (összesen) 1-1 órát világított. (Most tekintsünk el attól, hogy forró is volt, és a fénye sem volt tökéletes, valamint attól, hogy 3 év alatt ki kellett cserélnem 2 alkalommal)


    Egyenként 100W-ot fogyasztottak. A kettő tehát napi 200W-ot (összesen világítottak 1 órát). A 200 W egy évben 200*365 w ami 72 500 W. Az nagyjából 72 kilowatt, egy kilowatt pedig 42 forint. Így az éves villanyszámlámban 3000 forintnyi tételt okozott, és csak napi 1 órát világított.
    Egy fénycső, ami ugyanekkora fényt ad, nagyjából 300-500 forintnyi áramot fogyaszt. Az ára 3 éven belül biztosan megtérül, ha továbbra is csak napi 1 órát fogom használni. Ha többet használom, akkor nyilván hamarabb térül meg.
    Nézd meg LED fénycső és izzó kínálatunkat. Csökkentsd villanyszámládat!

#Led (17)   #Világítás (20)