06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Minden, amit tudnod kell a színes ceruzákról

    Ott állsz a boltba (ha rutinosabb vagy akkor a mi kínálatunkban böngészel éppen) és érzed, hogy lassan kétségbeesel. Nem tudsz választani a színes ceruzák közül: fogalmad nincs melyik miért jobb, mint a másik, melyik a jó döntés? Segítünk


    A nagy színes ceruza körkép
    Térjünk vissza a boltba: ott állsz és azt látod, hogy egy 24 darabos színes cerka készlet 1490 forint, mellette ott van a 12 darabos 2500-ért de van a világ minden színét (látszólag) lefedő megszámlálhatatlan sok ceruza 3990-ért. Persze, hogy fogalmad nincs, hogy melyiket vedd meg, arról nem is beszélve, hogy még emellett van veled szemben vagy 15 féle. Akkor hogyan dönts? Mi alapján érdemes?

    Nem könnyű dönteni, ezekre figyelj
    Nem csak azért nem, mert meg kellene találnod a megfelelő ár érték arányt, hanem azért sem, mert van már hajlítható, csúszásmentes, háromszögletű, és még ki tudja mennyi fajta ceruza. De nem ezek a lényegek. Az lenne a jó ha amikor ceruzát választasz akkor látnád (vagy rendelkezésedre állnának) az olyan adatok, mint az átfedés, a színtelítettség, a törésállóság, a hegyezhetőség, és azt, hogy az adott cerka FSC minőséggel rendelkezik-e (bár ez már csak akkor fontos, ha kifejezetten környezettudatos vagy, mert ez azt jelenti, hogy ellenőrzött fából van)Menjünk végig a tesztelendő területeken: jó hír az, hogy ma már a legtöbb ceruza könnyen hegyezhető. Válaszd bármelyiket, nem kell attól tartanod, hogy a ceruzád hegye eltörik, vagy eleve szinte kihegyezhetetlen. Igaz ez akkor is ha véletlen leejted: emlékszel? Régen szint bűn volt, ha leejtettél egy cerkát, azt már az életben nem lehetett kihegyezni újra. Ma már ilyen nincs.A legtöbb színes cerka törésállósága már teljesen megfelelő. Nem kell 5000 forintba kerülni ahhoz, hogy ne törd ketté egy mozdulattal.A színtelítettség az, amire érdemes figyelned: inkább egy kicsit drágább cerkát válassz, de ne járj úgy, hogy valami filléres ceruza az istennek nem akar valódi narancssárgát, vagy lilát színezni neked, csak valami halvány valamit. Igaz ezen javíthatsz, ha aládolgozol feketével, de agy meg kétszer annyi ideig fogsz színezni. Nem éri meg.

    A választásnál figyelj erre
    Oké azt tehát már tudod, hogy a leggagyibb nem lesz neked okés, viszont felesleges (hacsak nem rajzszakkörre jár a gyereked) a legjobb, legdrágább is. Van itt azonban egy aranyszabály amire figyelned kell:  legyen bőrszínű ceruza a színek között, hogy amikor embert kell rajzolni és színezni, barátságos emberkéket rajzolhassanak a kicsik és ne kelljen lilára vagy zöldre festeni a bőrt.. Fontos, hogy inkább válassz kevesebb, de valóban élénk színeket, mert az ezekkel való alkotás mindig nagyobb sikerélményt ad mint néhány színt, aminek mindenféle árnyalata is a dobozban van.  

    Szeretnénk segíteni, kattint ide a szíves ceruzákért! https://www.webaruhaz.hu/irodatechnika/iroszer/szinesceruza.html

#Ceruza (5)   #Színes ceruza (4)