06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Párásító kell vagy sem?

    Hamarosan kezdődik a fűtési szezon, és mi magyarok nagyon szeretjük meleg, és megfelelően páratartalmú levegőt. Szeretjük, de nem tudjuk mi az ideális, és miért fontosa párásító?

    Mennyi az ideális hőmérséklet?
    Bár egyéntől függ, de sokan nem tudják, hogy az ideális hőmérséklet a szobában 20-21 Celsius fok, a hálóban 18-19, míg egy gyerekszobában a gyerekeknek a 22-23 celsius fok. Ám a levegő hőmérsékleténél sokkal fontosabb a páratartalma, főleg akkor, ha fázósak vagyunk, és a 23-25 fokot szeretjük.

    A csodálatos páratartalom.
    Nem mindenki tudja, de a hőérzetet nagyban befolyásolja a páratartalom. A sivatagban ahol ez nagyon alacsony, a 40 fokot nem érezzük 40 foknak, míg egy esős, nehéz levegőjű nyári estén a 26 fokot sokkal többnek érezzük. A csoda kulcsa a páratartalom. Minél alacsonyabb annál kevésbé érezzük a meleget, és minél magasabb annál jobban. Természetesen van ideális páratartalom is: 40-60% között.

    Alacsony páratartalom
    Ha alacsony a páratartalom az nem csak azért baj, mert hidegebbnek érezzük a meleget, hanem mert sok problémát is okoz: alacsony páratartalom esetén a nyálkahártya irritációja előfordulhat. Száraznak érezzük a szemünket, köhögünk, nem mellesleg szárítja a bőrünket. a levegő párásítása azonban párásítókkal könnyen megoldható.

    A magas páratartalom
    Ha a páratartalom magas (80% feletti értéket mutat) könnyen elszaporodhatnak a gombák a lakásban, kialakulhat a nehéz légzés, és „túl melegnek” érezhetjük a levegőt,a min egy szellőztetés segíthet, vagy a párátlanító készülékek.

    A párásító készülékek
    Többfajta párásító készülék létezik. Melegpárásítók felforralják a vizet, és gőzt juttatnak a levegőbe a hidegpárásítók olyan párásítók amik nem forralják fel a vizet, ezért nem gőzt juttatnak a levegőbe, míg az ultrahangos hidegpárásítók fehér ködfelhőt fújnak ki, mely párásított vizet tartalmaz.

    A párásító készülékek előnyei
    Ha hogy köhög, száraz a szemed, netán furcsállod, hogy 22 fokot mutat a hőmérő ám mégis fázol, netán csak szeretnéd, hogy megfelelő párásságú levegőn komfortosan érezd magad: érdemes párásító berendezést vásárolod. Nem csak a tünetei szűnnek meg hamar, hanem energiát is meg fogsz takarítani, hiszen a megfelelő páratartalmú levegőben az alacsonyabb hőmérsékletet is melegebbnek fogod érezni.

    Válogass kedvedre párásító berendezéseink között.