06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    5 szabály a grillezéshez

    Tény, hogy grillezni (kis híján) bárhol lehet. Ha eddig azt gondoltad, hogy a grillezésnek nincsenek szabályai, akkor tévedtél, mert vannak, és mi meg is írjuk őket. Szóval, ha idén nyáron végre szabályokat betartva szeretnél grillezni, akkor figyelj, mert soroljuk, mire kell odafigyelni.


    1: Mindig találj egy piromániást!
    Minden grillezéskor akard egy önkéntes grillmester, egy tűzőr, aki egész nap ott áll a grill mellett (50 fokban) és hősiesen grillez. Kettő dologra figyelj. Az egyik az, hogy ne legyen nagyon piromániás (mi a fenéért állna különben egész nap ott) a másik az, hogy ne legyenek túl vad ötletei. Amikor hamiskás mosollyal megérkezik, hogy szerinte le kellene a francba locsolni az egészet benzinnel, vagy minden jobb lenne, ha rakhatna rá pár műanyagot, vagy azt látod, hogy eltüzelt egy kerti széket, azonnal váltsd le őt.

    2: Készülj fel a kajákkal
    Azt beláthatjuk, hogy viszonylag nagy butaság grillcuccok nélkül grillezni. Szóval készülj fel hússal, páccal, zöldségekkel. Ha akarsz, elolvashatsz vagy 50 cikket a neten, hogy mit, mennyi ideig kell grillezni, de van egy egyszerű mondásunk. Mindent meg lehet grillezni, és minden úgy finom, ha kicsit megkapta a szélét (azaz majdnem szénné grillezted). És kész.

    3: Grillpácok, és technikák
    Minden online lifestyle lapban találsz méltató (és legtöbbször fizetett) cikkeket, és influencerek tömegei akarnak átvágni azzal, hogy nekik milyen jól sikerült ezzel meg ezzel a páccal, vagy ilyen meg olyan késekkel a grill-kajájuk. Felejtsd el, és csináld a sajátoddal (nyugodtan készíts grillpácot).

    4: Készíts desszertet
    Képzeld el, hogy szuperül sikerült a grillezés, jóllaktatok, és maradtok dumálni. Kicsit elröppent az idő, és megint éhesek lesztek. A legjobb, ha erre felkészülsz, és készítesz grilldesszertet. Mondjuk almát, vagy grillezhetsz akár körtét is. Ha profi vagy (vagy ott a csaj is, akit le akarsz nyűgözni) folyass egy kevés mézet, a cuccokra, vagy dobd fel fahéjjal. Finom lesz.

    5: Parázs a barátod
    Indokolatlannak tűnik, hogy amikor ég a tűz (vagy lehetne tűzön is) akkor mi a fenéért kell parázson dolgozni, de épp azért mert grillezel, nem sütsz.

    És a legfontosabb: szerintünk vásárolj meg mindent tőlünk, ha grillezni akarsz. https://www.webaruhaz.hu/barkacs-es-kert/kerti-grillsutok/grillsutok.html

#Grillezés (4)