06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Üvegházak és fóliák

    A tél kellős közepén sajnos távolinak tűnik – de persze egyúttal nagyon csábító is – elképzelni, hogy kimegyek a kertbe a vacsora mellé szánt friss zöldségért. Mikor is van erre esély legközelebb, mikor terem már a roppanós hónapos retek, a zsenge újhagyma, erős chili paprika vagy a spenót? Reménytelenül hosszú idő múlva…

    Megrövidíthetjük viszont a várakozás idejét, ha van kisebb üvegházunk vagy fóliasátrunk a kertben. Én azt szeretném javasolni, ha még nincs, gondolkozzunk el a kialakításán. Nem nagyon bonyolult, és nemcsak primőrökhöz juthatunk a segítségükkel, hanem az esetleges márciusi vagy áprilisi fagytól is megvédhetjük az érzékenyebb palántáinkat. Gondoljuk át Együtt, melyik legyen, üvegház vagy fóliasátor? Esetleg olyan sok a munka és költség a kialakításuk, hogy egyik sem? Szeretném néhány szemponttal megkönnyíteni a döntéseket.

    Az üvegház – ahogyan a neve is mutatja – üvegből készül, a fóliasátor pedig általában két- vagy többrétegű fóliából. Zöldségnövényeket, szobanövényeket és trópusi növényeket – citrusfélék, banánfa, pálmák – tarthatunk bármelyikben, de télen csak akkor, ha a fűtést is biztosítani tudjuk számukra. Fűtés nélkül, palánták – paradicsom, paprika, uborka – előnevelésére, dugványozására, magról keltetésére, hajtatására alkalmasak, amikor már éjszaka sincs fagy, és nem zuhan nagyon le a hőmérséklet.

    Az üvegház és a fóliasátor előnye nem „csak” annyi, hogy magasabb hőmérsékletet biztosít. A korszerű rendszerekben szabályozható a páratartalom, a szellőzés, a fény, az öntözés is. A termesztő közeg tápanyagösszetételét is úgy tudjuk kialakítani, hogy optimális legyen a melegházba szánt növény számára.

    A fólia alatt a fény összetétele jobban hasonlít a természetes fényhez, mint az üveg alatt.

    Nagy előnye a műanyag borításnak, hogy átengedi az UV- és az infravörös sugarakat, így a növények kisebb mértékben hajlamosak a megnyúlásra.

    Ezekkel az üvegházakkal már tényleg egész évben élvezheted a konyhakerted friss és természetes ízeit!

    ««« ÜVEGHÁZ MEGTEKINTÉSE »»»

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#üvegház üvegfólia fóliasátor kert kertészet palánta (2)