06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Fűtés okosan, takarékosan (2. rész)

    Látod a hirdetésekben az ilyen-olyan elektromos fűtőtesteket, de nem tudod melyik lenne az ideális választás? Nem akarsz túl nagyot venni, de félsz, hogy nem lesz elegendő a fűtő ereje?

    Mielőtt nyitott ajtó mellett magadra indítod a légkeringetős sütőt egy kis melegségért olvasd el ezt a rövid kitekintőt, hátha megtalálod benne a szükséges információkat a helyes választáshoz:

    Teljesítmény (WATT), Fogyasztás (KWH), Amper (A)

    Minden termék csomagolásán megtalálod annak pontos teljesítményét: WATT. Ez megmutatja, hogy a készülék mennyit fogyaszt 1 óra alatt maximum teljesítmény esetén.

    A fogyasztás (kWh) azt mutatja meg, hogy a készülék mennyi energiát fogyaszt 1 óra alatt.
    Ha szeretnéd kiszámolni, hogy hány Amperrel terheli a készülék a hálózatot, akkor az adott teljesítményt oszd el a készülék hálózati feszültségével:

    pl.: (230v esetén) 2.000 W / 230 V = 8.7 Amper

    Négyzetméter - teljesítmény

    A teljesítmény ismeretében meg tudjuk határozni, hogy mekkora az a légköbméter (térfogat) amelyet be tudunk rendesen fűteni. Ez természetesen sok más tényezőtől is függ (szigetelés, ablakok, stb.), de egy átlagosan szigetelt épület esetében 25W / köbméter értékkel számoljuk ki.

    Tehát egy 2.000 W-on működő készülék 2.000 W / 25 = 80 köbméter levegő térfogatot tud felfűteni. A szobák átlagos 2,7 m belmagasságával számolva ez 30 négyzetméterre elegendő fűtési teljesítmény. Ugyanez a készülék 800 W-on használva egy 12 négyzetméter alapterületű szoba fűtéséhez elegendő.

    Ezek mellett azt is érdemes figyelembe venned, hogy melyik helyiségben töltöd a legtöbb időt, szükséged van e fix fűtőtestekre, vagy inkább mobilis megoldások felé kell elkezdeni nézelődni.

    Reméljük tudtunk segíteni! Amennyiben bármilyen kérdés maradt benned, mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk a megfelelő eszköz kiválasztásában!

    Minden elérhető fűtő termékünket az alábbi linken: «« MEGTEKINTÉS »»

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#fűtés (5)   #fűtőtest (2)   #hősugárzó (2)   #okosan (2)   #takarékos (2)   #Ventilátor (7)