06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    KINEZIOLÓGIAI TAPASZOK

    Kétféle ember létezik:

    • Nagyon jó ez a tapasz! Hihetetlen milyen regeneráló hatása van! El sem tudnám képzelni nélküle az életem!
    • Na a sok színes sebtapaszos! Ezek se tudják mit csináljanak már jó dolgukban!

    Te melyikhez tartozol? Valószínű az elsőhöz és most jót kuncogtál magadban azokon akik még nem használják ezt a “csodaszert”. De elképzelhető, hogy a szkeptikusok táborát erősíted és csak azért kattintottál a bejegyzésre, hogy ismét kifejezhesd fölényedet a “placebo” tapasz fölött. Véletlen lenne szerinted, hogy ennyien tapaszolják magukat sportolók és hétköznapi emberek egyaránt? Biztosan nem…

    Adunk pár infót, hogy kicsit közelebb kerülj te is a kineziológiai tapaszokhoz és a te izmaidról is levegyük a terheket:

    Nem is gondolnánk milyen régóta köztünk van! A kineziológiai tapasz használatának helyes módját egy japán csontkovács, Dr. Kenzo Kase fejlesztette ki az 1970-es években. Mivel ezt a tapaszt a bőrre kell felhelyezni, így az alatta található szövetek is eltolódnak, ennek az állandó ingernek hála, pedig olyan receptorok aktiválódnak, melyek szabályozzák az izomfeszültséget, továbbá helyettesítik a jelek átvitelét a központi idegrendszernek.

    Milyen esetekben szokták használni?

    Számos különböző sebesülés esetén használhatók a kineziológiai tapaszok annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a gyógyulási folyamatot és enyhítsünk a fájdalmakon.

    • Izomsérülések (fájdalom, húzódások, túlterhelés, gyulladások, …)
    • Ízületi sérülések (fájdalom, túlterhelés, gyulladások, duzzanatok, instabilitás)
    • Ínszalag sérülések (fájdalom, túlterhelés, gyulladások, ínszalagszakadás)
    • Migrén
    • Ödémák

    Hogyan kell felhelyezni?

    A kinesio tapaszt a legjobb esetben egy erre képesített szakember helyezi fel, aki először felveszi az anamnézist, majd különböző vizsgálatok elvégzése után diagnosztizálja a sérülést, és kiválasztja a megfelelő kezelési módot. Használatakor a bőrön nem lehet sérülés, továbbá száraznak és tisztának kell lennie. Ezután megfelelő hosszúra kell vágni a tapaszt, a sarkait le kell kerekíteni, majd a kezünkkel fel kell melegíteni, hogy jól ragadjon. Felhelyezés során arra kell figyelni, hogy ne legyen benne gyűrődés, illetve ne legyen se túlzottan kinyújtva, sem laza.

    A kineziológiai tapasz felhelyezése után rendszeresen ellenőrizzük, hogy érzünk-e fájdalmat, nem zsibbadt-e az adott végtag, rendesen tudjuk-e azt mozgatni, továbbá nem hideg, kékes vagy sápadt a bőrünk.

    A tapaszokat csak fájdalom esetén alkalmazzuk! Ne kezdd el magad Pókemberré tapaszolni!

    A kineziológiai tapaszokat az alábbi linken keresztül éred el: «« MEGTEKINTÉS »»

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#gyógyászat (2)   #kinesio (1)   #kineziológia (1)   #kineziológiai tapasz (1)   #mozgás (1)   #sérülés (1)   #sport (5)