06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Kompressziós, lábápoló termékek

    Egyre többször fordul elő, hogy nem érzed a lábaid? A hideg évszakok megnehezítik a véráramlást a kezeink és a lábaink felé. Egyre többször vesszük észre, hogy végtagjaink elnehezülnek, zsibbadnak, érzéketlenné válnak.

    A kompressziós harisnyát a kényelemnek, praktikumának és hatékonyságának köszönhetően egyre többen szeretik. Ahogy lenni szokott, a megfelelő kiválasztásával és viselésével kapcsolatban többeknek vannak gondjaik.

    A Webáruház.hu-n számos kompressziós és egyéb lábápoló termékkel várunk, melyek segítségedre lehetnek, hogy az alábbi problémákat könnyel elkerüld:

    • Végtagfájdalmak
    • Láb duzzanatok
    • Visszerek
    • Zsibbadás

    Különösen ajánlott a kompressziós harisnya hordása:

    • Visszérműtét után: egyes vizsgálatok szerint elég csupán néhány napnyi kompresszió, de az az általánosabb, hogy az orvosok 1-2 hetet javasolnak. Valójában az első 1-2 nap a kritikus, amikor a bőr alatt vérömleny alakulhat ki, és ennek nagyságát kell mérsékelni. Ilyenkor egy rövid ideig éjszaka is hordani kell a harisnyát, amit pár nap után el lehet hagyni. Emellett a napközbeni viselést is fokozatosan lehet csökkenteni, és egyre kevesebb időt tölteni a gyógyharisnyában.
    • Terhesség: a várandósság harmadik, de különösen az ötödik-hatodik hónapjától javasolt a kompressziós harisnya viselése egészen a szülésig.
    • Utazás, sportolás: mindkét esetben az adott tevékenység végzésének ideje alatt szükséges a kompresszió.
    • Megelőzés: folyamatosan kell hordani a kompressziós harisnyát, különösen hajlamosító tényezők fennállása esetén.

    Ha most vásárolsz először kompressziós harisnyát, érdemes eleinte csak napi pár órára felvenni, majd fokozatosan növelni a viselés idejét.

    Érdekesség, hogy egyes újabb kutatások szerint a gyógyharisnya még az alvási apnoe enyhítésében is szerepet játszhat. Alvási apnoenak nevezzük az éjszakai, alvás közben fellépő légzéskimaradást, melyet a légúti izmok összeesése okoz. Ennek következtében minimum 10 másodperces légzéskimaradás lép fel. Ez a betegség akár súlyos következményeket is okozhat, így mindenképpen figyelnünk kell rá. Állítólag ilyen esetben is hatásos lehet egy kompressziós gyógyharisnya viselése - bár mi a használatát éjjelre nem ajánljuk, hiszen egyrészt a lábaknak szellőzni kell, másrészt nem éri őket terhelés és így a vérkeringés egyenletes. Ha az orvos mégis ajánlja, akkor használni kell a gyógyharisnyát éjjel is.

    A Webáruház.hu kínálatában számtalan női, férfi és unisex kompressziós lábápoló termék elérhető, amelyeket az alábbi linken tekinthetsz meg:

    «« TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE »»

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#egészség (10)   #egészségmegőrzés (4)   #harisnya (1)   #kompresszió (1)   #kompressziós termék (1)   #lábápolás (1)   #zokni (1)