06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Milyen nyomtatópapírt válasszak?

    Nyomtatópapírt rendelnél de nem tudod melyik a legideálisabb választás?

    Összeszedtünk pár hasznos gondolatot, hogy segítsünk eligazodni a fénymásolópapírok elsőre átláthatatlan sokaságán:

    Amivel a legtöbbet találkozunk, amit a leggyakrabban dobunk a szemetesbe (remélhetőleg szelektíven gyűjtve), amin az iskolai dolgozatoktól kezdve a sokmilliós szerződésekig a legtöbb dokumentum tárolódik – igen, ez a jó öreg fénymásolópapír.

    Megvásárolható akár kisebb, 50-100 darabos vagy nagyobb, több ezres csomagban, jellemzően A4-es (297 x 210 mm) méretben. A tipikus fénymásolópapír fényessége 92-es, súlya 80g/m² és ez a legolcsóbb elérhető papírtípus.

    Megéri -e márkás fénymásolópapírt vásárolni? Igen is, meg nem is. Hétköznapi használatra leggyakrabban a no name fénymásolópapírt vesszük. Fontos jelentésekhez, levelekhez, kéziratokhoz, szerződésekhez ahol lényeges a professzionális megjelenés már érdemes eggyel feljebb lépni, és beruházni egy jobb minőségű csomagra 90 grammos négyzetméter tömeggel és 96-os fehérséggel.

    Ha valami igazán fontosat akarsz nyomtatni, használj a nyomtatási technológiának megfelelően optimalizált nyomtatópapírt. Ezek amellett, hogy a különféle nyomtatási eljárások különlegességeihez terveztettek, mentesek a savaktól is, így nem lesznek pár éven belül sárgák és szakadékonyak – azaz röviden: tartósabbak.
    A lézerpapír kemény, sima és a nyomtatás során keletkező magasabb hőmérsékleteknek is ellenáll. Így a nyomat tisztább, kontrasztosabb és élesebb lesz.

    A tintasugaras nyomtatókba való papíron agyagos vagy kerámiás bevonat van, ami segíti a tinta felszívódását, így kevésbé mosódik el és a színek is élénkebbek és pontosabbak lesznek.

    Ami a hátrányuk: az áruk. Az általános célú fénymásolópapírnál 2-5-ször drágábbak. Ha azonban szeretne jó benyomást kelteni, vagy nem fényes felületre akarsz fényképeket nyomtatni, mi ezeket ajánljuk.

    Még egy kérdés merülhet fel ezekkel a papírokkal kapcsolatban: érdemes -e a nyomtató gyártója által kínált papírt megvenni, vagy jó egy más típusú csomag is? A legtöbb gyártó azt állítja, hogy a nyomtatóik legjobban a saját papírjaikkal működnek. Ha igazán fontos a dokumentum minősége, válaszd ezeket, de alapvetően bármely gyártó termékével szép eredményeket lehet elérni.

    Környezetkímélőbbé teszi a nyomtatást az újrahasznosítás és az újrahasznosított papírok használata. Ezek a papírok porózusabb szerkezetűek, kevésbé fényesek és vastagok, mint az “újak”. Az újrahasznosított papírokkal szembeni kifogások nagy része a mai, modern gyártási eljárások mellett már nem jellemző, nem szakadozik, pöndörödik, nem feltétlenül fehérítik klórral, és a használatuk nem teszi érvénytelenné a nyomtatóra adott garanciát. Az áruk valamivel magasabb a többi papírénál, viszont jó benyomást kelthet partnereidben, ha látják, hogy ügyelsz a környezetünkre.

    Bízunk benne, hogy sikerült megkönnyíteni a választást!

    Ugorj fejest széles papír választékunkban és bátran kérdezd munkatársainkat ha elakadnál a végső döntés meghozatala előtt!

    «« TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE »»

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#fénymásolópapír (1)   #környezettudatos (1)   #környezetvédelem (1)   #Nyomtatás (3)   #nyomtatópapír (1)   #Papír (3)