06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Ezt biztos nem tudtad a Valentin-napról!

    A szerelmesek, a lánykérések, házassági évfordulók napja, vagy egy átlagos nap giccses cukormázzal leöntve. Mindenkinek mást jelent február 14. Noha sokan tisztában vannak történeti eredetével, mi igyekeztünk összegyűjteni pár érdekességet amit csak kevesen tudnak a Bálintok napjáról:

    Ki lesz a férjed? - a madarak tudják

    A legendák szerint, amilyen madarat lát egy nő február 14-én, az meghatározhatja a jövendőbelijének tulajdonságait, megjósolhatja őket. A vörösbegy azt jelenti, hogy egy tengerészhez, vagy legalábbis hajón dolgozó férfihoz megy majd hozzá. A veréb szegény férjet jelent, akivel viszont nagyon boldog lesz, míg a cinege a gazdag férj előfutára. A holló - mint általában - itt sem jelent jót, ebben az esetben a házassággal kapcsolatban bizonytalan a nő sorsa.

    A barátok napja

    Finnországban a Valentin napot Ystävänpäivä-nak hívják, ami azt jelenti, hogy barátok napja. Ott ez a nap inkább arról szól, hogy megemlékezzünk barátainkról, és kevésbé a szerelemről vagy szerelmes párokról.

    Örökké szeretni

    Dél-Koreában minden hónap tizennegyedik napja a szerelmesekről szól.

    Okos ajándék

    Barcelonának saját „Valentin-napja” van, méghozzá Szent György napján, amikor a hagyomány szerint rózsát és könyvet cserélnek egymás között a szerelmespárok.

#érdekesség (1)   #szerelem (1)   #valentin (1)   #valentin-nap (1)