06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    A stressz élettani hatásai

    A stressz egy természetes reakció a szervezet részéről.

    Egy élethelyzet, esemény stresszfaktora függ bizonyos tényezőktől. Ilyenek például a stresszhatás jellege és súlyossága. Vannak különböző fizikai ingerek, amik stresszorként jelennek meg, ilyenek a hideg, meleg, a zaj stb. A stresszor súlyossága is fontos tényező, hiszen minden ember életében vannak hatások, melyek viszonylag gyorsan változnak, jönnek és mennek, de vannak olyanok is, amelyek annyira jelentősek, hogy akár az egész életre kihatnak.

    A szervezet stresszválaszának lényege, hogy vészhelyzetben megvédje magát és felkészítse a szervezetet a mihamarabbi reakcióra. Gyakran előfordul, hogy a stresszhelyzet elhúzódik (például rossz párkapcsolat, munkahelyi problémák), ami miatt krónikus stressz alakul ki. Krónikus stressz esetében az egyén gyakran ingerlékeny, szorong, izzad, stresszevő lesz, kialakulhat álmatlanság, bőrproblémák, sőt depresszió is.

    A stresszválaszért a központi idegrendszer felelős. Vészhelyzetben a központi idegrendszer vegetatív ága aktiválódik, aminek hatására a szervezet felkészül a külső hatással történő megküzdésre. A központi idegrendszer aktiválódásának következtében a mellékvese stresszhormonokat termel, adrenalint és kortizolt. Ennek hatására gyorsul a szívdobogás, fokozódik a véráramlás olyan területekre, ahol szükség lehet rá a külső hatások következtében, mint például az izmok. Amikor a vészhelyzet megszűnik, a szervezet visszaáll a korábbi állapotába. Ez naponta akár többször is megtörténik, és nem okoz problémát.

    • autoimmun betegségek,
    • allergiás megbetegedések,
    • magas vérnyomás,
    • növekedhet a szívroham kockázata,
    • tartós izomfájdalmak léphetnek fel, mint a váll- és hátfájás,
    • növekszik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata is, mivel a szervezetnek több energiára van szüksége, ami miatt nő a glükóz kiáramlás, felborul a
      szénhidrát anyagcsere,
    • emésztőrendszeri megbetegedések
    • szexuális diszfunkciók
    • gyengülhet az immunrendszer

    A stresszmentes életmód sajnos nem elérhető a webshopunkban, de számos hatékony étrend kiegészítővel támogathatunk annak érdekében, hogy könnyebben birkózz meg a mindennapok kihívásaival.

    ««« TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE »»»

    Cikkeink kizárólag információs és tanulási célra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak, konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#életmód (6)   #étrend (4)   #étrend kiegészítő (4)   #egészség (10)   #immunrendszer (3)   #nyugalom (1)   #stressz (1)   #természetgyógyászat (5)   #vitamin (5)   #vitaminok (5)