06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    Antioxidánsok

    Az antioxidáns

    Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek a szabadgyököket támadják a testünkben. Testünk ugyan alapvetően is rendelkezik antioxidáns védelemmel, mely a szabadgyökök mennyiségét szabályozza, viszont az ételekben, főleg a gyümölcsökben és a zöldségekben, található antioxidánsok, mint például a C-, és E-vitaminok, nagyban hozzájárulnak e védelem erősségéhez.

    Az antioxidánsok hatása: Az antioxidánsok és a szabadgyökök kapcsolata

    Az antioxidánsok megértéséhez tehát elengedhetetlen, hogy a szabadgyökökről is említést tegyünk.

    A szabadgyökök ugyanis olyan molekulák, amelyek nagy számban károsak számunkra, és így számos betegséghez, mint például a cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és a rákhoz is köthetőek.

    Szabadgyökök folyamatosan képződnek testünkben, és antioxidánsok nélkül, komoly károkat okoznak, amelyek számunkra előbb-utóbb végzetes lenne. Viszont a szabadgyököknek fontos szerepük van az egészségünk megőrzésében is, ugyanis az immunsejtek szabadgyököket használnak ahhoz, hogy legyőzzék a fertőzéseket.

    Tehát szervezetünknek egy kiegyensúlyozott szabadgyök-antioxidáns megoszlásra van szüksége, hogy egészségesen, jól működjön.

    Bizonyos esetekben, például, ha stressz ér bennünket, vagy betegség alkalmával a szabad gyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken. Ilyenkor a szabad gyökök elkezdenek „garázdálkodni” szervezetünkben. Egyebek mellett ők is felelősek az öregedésért, az érelmeszesedésért, a kardiovaszkuláris problémákért.

    A szabad gyökök ellen harcoló antioxidánsok például az egyes vitaminok: a C-, az A-, és az E-vitamin. Vitamin jellegű antioxidánsok a flavonoidok is.Jelentős hatást tulajdonítanak a szőlő héjában – és ezáltal a minőségi vörösborokban – található rezveratrol nevű vegyületnek is. Közismert antioxidáns a béta-karotin, a telítetlen zsírsavak, különösen az úgynevezett Omega-3 zsírsavak. Ezek mellett antioxidáns hatásúak lehetnek egyes enzimek, és egyéb anyagok, mint például a glutation-peroxidáz, a kataláz, a szuperoxis-dizmutáz, a galluszsav és vegyületei, valamint a növények által a talajból felvett szelén is.

    ««« TERMÉKEK MEGTEKINTÉSE »»»

    Cikkeink kizárólag információs és tanulási célra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak, konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#antioxidáns (1)   #életmód (6)   #étrend (4)   #étrend kiegészítő (4)   #egészség (10)   #immunrendszer (3)   #sport (5)   #természetgyógyászat (5)   #vitamin (5)   #vitaminok (5)