06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

    L - karnitin:

    Mi az? Részben zsírégető, jó energianövelő, erős antioxidáns, hangulat- és kognitív hatásfokozó és rengeteg rajongója van? Ez az L karnitin!

    A karnitin egy olyan aminosav, amely alapvető szerepet játszik az energiatermelésben azáltal, hogy a zsírsavakat a mitokondriumokba szállítja, ahol “elégnek” és üzemanyagként felhasználja a szervezet. Emiatt sokan a karnitint fogyást támogató kiegészítőként használják, hogy elősegítsék a zsírégetést.

    Bár legtöbben az L-karnitint a súlycsökkenés és a zsírégetés felgyorsítására alkalmazzák, a karnitin előnyei között szerepel

    • az agy működésének javítása,
    • támogatja a májműködést,
    • az izomkárosodás megelőzése,
    • a vércukorszint szabályozása,
    • az állóképesség növelése és
    • növeli a sperma minőségét és a férfiak termékenységét

    Pozitív hatásai a szervezetre:

    1. Növeli a kitartást
      Mivel az L-karnitin központi szerepet játszik az energiatermelésben, sokan használják a testépítéshez és az atlétikai teljesítményhez, hogy növeljék a kitartást és növeljék az energiaszintet.
    2. Fokozza a fogyást
      Sokan az L-karnitinre úgy gondolnak, mint az a kiegészítő, ami segít megszabadulni a nem kívánt kilóktól és a gyors fogyásnak egy módjára. Táplálkozással és testmozgással kombinálva néhány tanulmány kimutatta, hogy az étrendet kiegészítve, valóban hatékony módszer lehet a fogyás fokozására.
    3. Megakadályozza az izomkárosodást
      Amellett, hogy növeli a kitartást és fokozza a fogyást, ez az aminosav hasznos kiegészítőként szolgál azoknak a sportolóknak, akik az izomkárosodások megelőzésére és védelmére törekszenek.
    4. Fokozza az agy működését
      Az L-karnitin nemcsak a testednek tesz jót, hanem az elmédnek is. A kutatások azt találták, hogy pozitív hatással lehet az agy működésére és a kognitív funkciókra.
      A karnitin fogyasztása csökkenti az összes zsírtömeget és növeli az izomtömeget, hanem hozzájárult a fáradtság csökkentéséhez és a kognitív funkciók javításához.
    5. Szabályozza a vércukrot
      Az inzulin az a hormon, amely felelős a cukor véráramból sejtekbe történő szállításáért, ahol üzemanyagként felhasználható. A túl sok inzulin inzulinrezisztenciához vezethet, csökkentve annak hatékonyságát, és magas vércukor szinthez vezethet.
      Az American College of Nutrition folyóiratban közzétett tanulmány kimutatta, hogy a cukorbetegségben szenvedő emberek L-karnitin adagolása javítja az inzulinérzékenységet és fokozta a cukor felvételét a véráramból.
    6. Javíthatja a hangulatot
      A karnitin energianövelő képességei szintén hozzájárulhatnak a depressziós tünetek csökkentéséhez.
      A kezdeti vizsgálatok azt mutatták, hogy az acetil-L-karnitin antidepresszáns hatású időskori depresszióban szenvedő betegeknél.
      Egy tanulmány szerint a fibromyalgiás betegek étrendjének acetil-L-karnitinnel történő kiegészítése javította a depressziós tüneteket és csökkentette az izomfájdalmat.
    7. Védelmet biztosít a szívbetegségekkel szemben
      A karnitin és származékai megóvják a szívműködést, és bizonyítottan előnyösek azokban az esetekben, amikor egy gyenge szív nem pumpál elegendő vért, glükózt és oxigént a test szöveteibe.

      Ha nincs elegendő vér és oxigén a test igényeinek kielégítésére, szívroham és stroke fordulhat elő.

      A karnitin segíthet a szívbetegségben szenvedőknek, ha növeli a glükóz anyagcserét, növeli a véráramot, korrigálja a rendellenes szívritmust és csökkenti a toxicitást.

    Cikkeink kizárólag információs és tanulási célra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak, konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

    ««« L-KARNITINT TARTALMAZÓ TERMÉKEINK MEGTEKINTÉSE »»»

    További termékleírásokat, raktárkészletet és vásárlói véleményeket a www.webaruhaz.hu oldalunkon találsz, ahol tájékozódhatsz a garanciáról is, szállítási feltételekről és kapcsolatba tudsz lépni velünk a kiválasztott termékkel kapcsolatos további kérdéseiddel.

#életmód (6)   #étrend (4)   #étrend kiegészítő (4)   #egészség (10)   #fogyás (1)   #karnitin (1)   #L-karnitin (1)   #súlycsökkentés (1)   #sport (5)   #természetgyógyászat (5)   #vitamin (5)   #vitaminok (5)