06 1 422 0394

H-P 9-17h

Kosár

Kosarad

A kosarad üres.

Vissza

Kategóriák

B-vitamin

(5 termék)

B1 vitamin
Szerepe nagyon fontos a szénhidrát-anyagcserében. Lebontja az elfogyasztott szénhidrátot és glukózzá alakítja, mely a sejtek létfontosságú energiaforrása. Minél több szénhidrátot fogyasztunk, annál több kell belőle. Ezen kívül a dohányzás is pusztítja. Fontos szerepet játszik az idegrendszer működésének szabályozásában. A gondolkodás vitaminja, a kimerült, fáradt, depressziós állapotok ellenszere.

 

B2-vitamin
Koenzim, mely részben a bélflórában is termelődik. Igen fontos szerepet játszik az alapvető energiát biztosító fehérje-, szénhidrát- és zsírlebontásban. Hiányában nem kap a szervezet elég tápanyagot, és halmozódnak a mérgek. Hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok feldolgozásra kerüljenek, ne rakódjanak le a zsírraktárakban. Növeli az energiaszintet. Sport vagy várandósság szükségessé teszi a megnövelt B2-vitamin szedését. Fontos feladata a májban a méregtelenítés. Felel az idegrendszer épségéért is. Segít megtartani a bőr, a haj, a körmök egészségét. Kiütések, bőrgyulladások kezelésére is jótékony hatással van. Közrejátszik a vas beépülésében.

 

B3 vitamin
A koenzimek közé tartozik és az anyagcsere-folyamatokban van lényegi szerepe. Ha nincs ott az elfogyasztott táplálék zsír-, fehérje- és szénhidrátvegyületeinek lebontásánál, akkor nem is lesz tökéletes a feldolgozás. Ez a táplálék energiájának nem megfelelő hasznosulását eredményezi, ezáltal energiahiányosnak érezheted magad. Hozzájárul az emésztőrendszer helyes működéséhez., így csökken a méreganyagok lerakódásának esélye, ami kihat a vér koleszterinszintjére, a szív munkájára, a bőr egészségére, a cukorháztartás egyensúlyára. Antioxidáns. Méregtelenítő szerepe nagyon fontos. Tágítja az ereket, vérkeringés-fokozó, így jó hatása van az érszűkület okozta panaszokra. Javítja a hangulatot, elősegíti a nyugodt alvást, és csökkenti az étvágytalanságot.

 

B5 vitamin
Az élelmiszerrel felvett tápanyagok, legfőképpen a zsír és szénhidrát lebontásában, tehát az energianyerésben segíti a szervezetet. Gyorsítja a szervezet regenerálódását. Segíti a sebek gyógyulását, a bőr, a haj épségének visszaállítását. Védi az egész immunrendszert, az idegrendszert. Csökkenteni az allergiás orrdugulást, tüsszögést.

 

B6 vitamin
Koenzim, mely a táplálékkal felvett fehérje beépítésében játszik fontos szerepet. Magas fehérjefogyasztás (pl. hús) mellett fontossá válik a B6-vitamin emelt szintje is. Fontos feladata van a test izomzatának karbantartásában, az idegrendszer, a szellemi funkciók normális működésében. A vérképzésben sem nélkülözhető, erősíti az immunrendszert, véd a környezeti ártalmakkal szemben. Hiányában általános gyengeség, fáradtság figyelhető meg. Csillapítja a hányingert, a bőr épségében is közrejátszik.

 

B12 vitamin
A felvett táplálék szénhidrát-, zsír- és fehérjeösszetevőinek lebontásában, az energianyerésben játszik szerepet. Fontos feladata a vörösvértestképzés. Felelős a vérszegénység elkerüléséért. Alkalmas az idegrendszeri rendellenes tünetek (zsibbadás, bizsergés, fülcsengés, zavartság, fejfájás, idegesség, depresszió, memória- és figyelemzavar) mérséklésére. Összességében erősíti az idegrendszert, javítja a közérzetet. Étvágynövelő hatással rendelkezik. Mivel állati eredetű táplálékok tartalmazzák, a kizárólag növényi étrenden élők nem jutnak hozzá.

Bővebb összefoglaló a vitaminokról..

Rendezés:
Rendezés: